Γενεύη: Τουρκία και Βρετανία προσπάθησαν να κλείσουν βιαστικά τα κεφάλαια ασφάλεια και εγγυήσεις

Στη διάσκεψη της Γενεύης, Τουρκία και Βρετανία κατέβαλαν κοινή προσπάθεια για υποβάθμιση αλλά και για κλείσιμο άρον-άρον του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, η Ελληνική τηλεόραση μετέδωσε ότι Τουρκία και Βρετανία ήθελαν να κλείσουν τα θέματα αυτά μέσα σε τέσσερις ημέρες.
 Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων πρέπει να παραπεμφθεί αμέσως σε τεχνική επιτροπή και να ακολουθήσει συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των εγγυητριών δυνάμεων για επικύρωση.
 Η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον Νίκο Κοτζιά, αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι το θέμα είναι σοβαρό και δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί με γρήγορες διαδικασίες.
 Παρενέβη ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες,  ρωτώντας τις δύο πλευρές εάν είναι έτοιμες να συνεχίσουν το διάλογο για τις εγγυήσεις σε πολιτικό επίπεδο.
 Ο Τσαβούσογλου απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι έπρεπε να φύγει, αφού είχε να ασχοληθεί με άλλα σοβαρά θέματα όπως το Συριακό και το θέμα της Συνταγματικής αναθεώρησης στην Τουρκία.
 Ο κύριος Κοτζιάς είπε ότι η Αθήνα χρειάζεται χρόνο για να υποβάλει τις προτάσεις της στο θέμα των εγγυήσεων και ο κύριος Γκουτέρες πρότεινε τη συγκρότηση τεχνικής επιτροπής, με την ίδια σύνθεση για τις 18 Ιανουαρίου.

Πηγή: Φάνης Παπαθανασίου, ΡΙΚ Αθήνα

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:54

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.