Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί- Η συζήτηση θα συνεχιστεί το απόγευμα και με θέματα ΕΕ

Με το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης, στο οποίο παραμένουν σε εκκρεμότητα έξι ζητήματα, συνεχίζονται στη Γενεύη οι συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακκιντζί.

Η πρωινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων άρχισε λίγο μετά τις δέκα το πρωί και ολοκληρώθηκε στις δύο μετά το μεσημέρι.
 Σε δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι όπως ήταν καθορισμένο, συνεχίστηκε η συζήτηση επί θεμάτων διακυβέρνησης, όπως η συμμετοχή και η διαδικασία λήψης αποφάσεων σε ομοσπονδιακά σώματα και η τροποποίηση του Συντάγματος.
 Πρόσθεσε, ότι στις πέντε και τριάντα, ώρα Κύπρου, θα συναντηθούν οι διαπραγματευτές με τους εμπειρογνώμονες των δύο πλευρών για να συζητήσουν περαιτέρω κάποια θέματα.
 Αντιλαβάνεσθε, είπε, ότι πρόκειται για δύσκολα και ευαίσθητα θέματα, άρα ο διάλογος χρειάζεται να συνεχισθεί.
 Ο εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι η συζήτηση επί του κεφαλαίου της Διακυβέρνησης θα συνεχισθεί στη συνάντηση που θα έχουν στις επτά το βράδυ, ώρα Κύπρου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακκιντζί. Στη συνάντηση θα συζητηθούν, επίσης, θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε με ξένους ηγέτες, σε σχέση μη τη Διάσκεψη της 12ης Ιανουρίου.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:58

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.