Στη συνάντηση ΠτΔ- Τσίπρα έγινε ενημέρωση και για τα 6 κεφάλαια του Κυπριακού

Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, τη χθεσινοβραδυνή συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στην οποία συζητήθηκε εκτενώς το Κυπριακό και έγινε πλήρης ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του προβλήματος.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τα έξι κεφάλαια του Κυπριακού, καθώς και ανταλλαγή απόψεων για το πως μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα κάποια θέματα.
 Για την πρόταση που αφορά τις Εγγυήσεις, ανέφερε ότι πρόκειται για πολύ συγκεκριμένη φόρμουλα, η οποία αντιμετωπίζει τις ανησυχίες του συνόλου του κυπριακού λαού.
 Δημιουργώντας, πρόσθεσε, διάφορα επίπεδα ασφάλειας, αντικατοπτρίζει τις ανάγκες ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2016 και τα τωρινά διεθνή δεδομένα.
 Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της παρούσας φάσης των συνομιλιών, στις 14 Σεπτεμβρίου, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι από την αρχή γινόταν λόγος για έκδοση δελτίου τύπου, ασχέτως αν κάποιοι, όπως είπε, το ερμήνευσαν ως κοινό ανακοινωθέν, δίνοντας άλλες διαστάσεις.
 Τους κάλεσε μάλιστα να προτρέξουν στα πρακτικά της πρώτης συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων, στην οποία αποφασίστηκε και συμφωνήθηκε η έκδοση δελτίου τύπου.
 Σε σχέση με την τριμερή συνάντηση με τον Μπαν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη, είπε ότι το θέμα συζητήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επανέλαβε τη θέση της Αθήνας  πως μια πολυμερής διεθνής διάσκεψη θα μπορούσε να γίνει μόνο όταν το Κυπριακό βρίσκεται σε ακτίνα λύσης.
 Για τη σύγκληση τριμερούς συνάντησης Κύπρου- Ελλάδας- Ιορδανίας, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ότι αναζητείται ημερομηνία διεξαγωγής της.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου
Πηγή: ΤΡΙΤΟ ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:28

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Στήριξη στην ευκαιρία επανέναρξης των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.