Στη συνάντηση ΠτΔ- Τσίπρα έγινε ενημέρωση και για τα 6 κεφάλαια του Κυπριακού

Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, τη χθεσινοβραδυνή συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στην οποία συζητήθηκε εκτενώς το Κυπριακό και έγινε πλήρης ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του προβλήματος.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τα έξι κεφάλαια του Κυπριακού, καθώς και ανταλλαγή απόψεων για το πως μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα κάποια θέματα.
 Για την πρόταση που αφορά τις Εγγυήσεις, ανέφερε ότι πρόκειται για πολύ συγκεκριμένη φόρμουλα, η οποία αντιμετωπίζει τις ανησυχίες του συνόλου του κυπριακού λαού.
 Δημιουργώντας, πρόσθεσε, διάφορα επίπεδα ασφάλειας, αντικατοπτρίζει τις ανάγκες ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2016 και τα τωρινά διεθνή δεδομένα.
 Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της παρούσας φάσης των συνομιλιών, στις 14 Σεπτεμβρίου, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι από την αρχή γινόταν λόγος για έκδοση δελτίου τύπου, ασχέτως αν κάποιοι, όπως είπε, το ερμήνευσαν ως κοινό ανακοινωθέν, δίνοντας άλλες διαστάσεις.
 Τους κάλεσε μάλιστα να προτρέξουν στα πρακτικά της πρώτης συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων, στην οποία αποφασίστηκε και συμφωνήθηκε η έκδοση δελτίου τύπου.
 Σε σχέση με την τριμερή συνάντηση με τον Μπαν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη, είπε ότι το θέμα συζητήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επανέλαβε τη θέση της Αθήνας  πως μια πολυμερής διεθνής διάσκεψη θα μπορούσε να γίνει μόνο όταν το Κυπριακό βρίσκεται σε ακτίνα λύσης.
 Για τη σύγκληση τριμερούς συνάντησης Κύπρου- Ελλάδας- Ιορδανίας, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ότι αναζητείται ημερομηνία διεξαγωγής της.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου
Πηγή: ΤΡΙΤΟ ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:28

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Τα εθνικά θέματα της Κύπρου καθώς και τις τουρκικές προκλήσεις θα εγείρει ο ΠτΔ σε δύο σημαντικές ευρωπαϊκές συνόδους στην Πράγα
19:20
Ανησυχία και προβληματισμό εκφράζει η Λευκωσία για τις δηλώσεις στα κατεχόμενα γιά Αμμόχωστο και Ουνφικυπ. Θα γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα (Βίντεο)
19:07
Βίντεο-ντοκουμέντο με την τουρκική ακτοφυλακή να προωθεί βίαια μετανάστες στην Ελλάδα. (Βίντεο)
18:47
Αποσύρθηκαν από την κυπριακή αγορά προϊόντα που πιθανόν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση
18:27
Στο ΑΠΟΕΛ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς
18:16
Σοβαρό τροχαίο στο Λιοπέτρι. Στο νοσοκομείο Λευκωσίας με επισκληρίδειο αιμάτωμα 11χρονο αγόρι
18:06
Τίτλοι Ειδήσεων - Τετάρτη 5 Οκτωβρίου
18:00
Ευρωκοινοβούλιο: «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» φώναξε Σουηδή ευρωβουλευτής και έκοψε την αλογοουρά της (Βίντεο)
17:47
Αναστολή των απεργιακών μέτρων μετά την ικανοποίηση των αιτημάτων του προσωπικού φυλακών, ανακοίνωσε η ΠΑΣΥΔΥ
17:21
Τη στρατηγική για την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη υιοθέτησαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Παιδείας
17:05
Αυλαία σήμερα για τον οδικό έρανο ΠΑΣΥΚΑΦ
16:49
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 5/10/2022
16:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand