Στη συνάντηση ΠτΔ- Τσίπρα έγινε ενημέρωση και για τα 6 κεφάλαια του Κυπριακού

Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, τη χθεσινοβραδυνή συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στην οποία συζητήθηκε εκτενώς το Κυπριακό και έγινε πλήρης ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του προβλήματος.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τα έξι κεφάλαια του Κυπριακού, καθώς και ανταλλαγή απόψεων για το πως μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα κάποια θέματα.
 Για την πρόταση που αφορά τις Εγγυήσεις, ανέφερε ότι πρόκειται για πολύ συγκεκριμένη φόρμουλα, η οποία αντιμετωπίζει τις ανησυχίες του συνόλου του κυπριακού λαού.
 Δημιουργώντας, πρόσθεσε, διάφορα επίπεδα ασφάλειας, αντικατοπτρίζει τις ανάγκες ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2016 και τα τωρινά διεθνή δεδομένα.
 Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της παρούσας φάσης των συνομιλιών, στις 14 Σεπτεμβρίου, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι από την αρχή γινόταν λόγος για έκδοση δελτίου τύπου, ασχέτως αν κάποιοι, όπως είπε, το ερμήνευσαν ως κοινό ανακοινωθέν, δίνοντας άλλες διαστάσεις.
 Τους κάλεσε μάλιστα να προτρέξουν στα πρακτικά της πρώτης συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων, στην οποία αποφασίστηκε και συμφωνήθηκε η έκδοση δελτίου τύπου.
 Σε σχέση με την τριμερή συνάντηση με τον Μπαν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη, είπε ότι το θέμα συζητήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επανέλαβε τη θέση της Αθήνας  πως μια πολυμερής διεθνής διάσκεψη θα μπορούσε να γίνει μόνο όταν το Κυπριακό βρίσκεται σε ακτίνα λύσης.
 Για τη σύγκληση τριμερούς συνάντησης Κύπρου- Ελλάδας- Ιορδανίας, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ότι αναζητείται ημερομηνία διεξαγωγής της.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου
Πηγή: ΤΡΙΤΟ ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:28

Τελευταιες Ειδησεις

17 Ιανουαρίου
Άλμπερτ Μπουρλά: Επιστροφή στην κανονικότητα έως την άνοιξη
12:49
Ανάκληση του "test to stay" ζητά η ΟΕΛΜΕΚ- Με την απόφαση διαφωνεί και η ΠΟΕΔ
12:33
Υπεραμύνεται ο ΠτΔ της απόφασης της κυβέρνησης για την εφαρμογή του προγράμματος "test to stay" στα σχολεία
12:19
Ανακοίνωση Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για διακύμανση ατμοσφαιρικής πίεσης λόγω έκρηξης στο Τόγκα
11:49
Νέα σημαντική μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Ην. Βασίλειο
11:36
Nέα διαδικασία αποδέσμευσης ατόμων που νοσούν με κορονοϊό
11:22
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού
11:06
Ο Τζόκοβιτς αφίχθη στο Ντουμπάι μετά την απέλασή του από την Αυστραλία
10:51
Κύπελλο Futsal: ΑΠΟΕΛ - Αραράτ (19:00)
10:41
Την κατάσταση στο Κυπριακό συζητά το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών
10:35
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση πυραύλου «αγνώστου τύπου»
10:05
Στεφάνου:Το ΑΚΕΛ προειδοποιούσε από την αρχή ότι ο αγωγός EastMed είναι ένα πρότζεκτ με οικονομικά και γεωπολιτικά προβλήματα
09:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand