Υπαρχηγός: Το άπαν των δυνάμεών του για αναβάθμιση Ε.Φ.

Τη διαβεβαίωση ότι θα αναλώσει το άπαν των δυνάμεών του για να συμβάλει στην αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς, έδωσε ο νέος υπαρχηγός Ανδρέας Μαρκίδης, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

"Περιμένουμε από εσάς τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα", ανέφερε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος στον νέο υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς, στην τελετή διαβεβαίωσή του, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.
"Θεωρούμε", τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, "ότι ρόλος της Εθνικής Φρουράς στην καθιέρωση της ασφάλειας ήταν και παραμένει κρίσιμος". Επεσήμανε την ανάγκη η Εθνική Φρουρά να ενεργήσει ως "αποτελεσματικός βραχίονας, μέσω του οποίου η χώρα μας θα διασφαλίζει την παρουσία και τα συμφέροντά της σε ολόκληρη την έκταση της Αποκλειστικής Οικονομικής μας Ζώνης".
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε επίσης ότι ο Ανδρέας Μαρκίδης αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα σε μία περίοδο καθοριστική τόσο για την πατρίδα όσο και ιδιαίτερα για την Εθνική Φρουρά. Είπε ότι στους μήνες που ακολουθούν, η Εθνική Φρουρά θα αλλάξει οριστικά μορφή, μετατρεπόμενη σε ένα ευέλικτο Σώμα, με ημιεπαγγελματική μορφή. "Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος", πρόσθεσε, "θα κριθεί από την ικανότητα του Σώματος να ενσωματώσει αποτελεσματικά τους νέους επαγγελματίες οπλίτες, καθώς και στη δυνατότητα της ηγεσίας του Σώματος να υλοποιήσει το βαρύ πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχετε διαμορφώσει στο ΓΕΕΦ".
Αναφορά έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και στις αναταράξεις που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, την τρομοκρατία, καθώς και στην πρόκληση του προσφυγικού ρεύματος. Για το Κυπριακό, σημείωσε ότι "χωρίς υπερφίαλες διακηρύξεις, θα ήθελα να δώσω το μήνυμα πως όσο ο τουρκικός στρατός παραμένει στο νησί μας, παραμένει και πρώτιστο καθήκον της Εθνικής Φρουράς να διασφαλίσει με την αποτρεπτική της ισχύ, την ειρήνη και την ασφάλεια στους πολίτες του κράτους μας".
Ο νέος υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς ανέφερε ότι "γνωρίζοντας την τιμή και την ευθύνη που απορρέει από την τοποθέτηση μου στη θέση αυτή και την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα αναλώσω το άπαν των δυνάμεων μου, αφενός μεν για να δικαιώσω τις προσδοκίες σας κ. Πρόεδρε και αφετέρου για να συμβάλω τόσο στην αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς όσο και στην αναδιοργάνωση της, κάτι που απαιτεί κόπο και χρόνο".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:29

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιανουαρίου
Η Γερμανία θέλει να προσελκύει 400.000 εξειδικευμένους εργαζόμενους από το εξωτερικό, κάθε χρόνο
09:21
Σαράντα-τέσσερις καταγελλίες για παραβίαση μέτρων κατά της διασποράς της COVID-19
08:59
Η Βρετανίδα ΥΠΕΞ κάλεσε τη Ρωσία «να υποχωρήσει από την Ουκρανία προτού κάνει ένα τεράστιο λάθος»
08:35
Αρκετοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί λόγω καιρικών συνθηκών, ενημέρωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο
08:08
Γκάνα-Ισχυρή έκρηξη έπειτα από τροχαίο: Τουλάχιστον 17 νεκροί, 59 τραυματίες
07:31
Ετοιμότητα να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στη Ρωσο-ουκρανική κρίση ο Ερντογάν
06:54
Εμπρησμός ακινητοποιημένου οχήματος σημειώθηκε χθες στην Κοφίνου
06:35
Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και Ρωσίας συναντώνται σήμερα στην Γενευή
06:27
Στο χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας από την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ βρίσκεται αυτή την εβδομάδα ο Τζο Μπάιντεν
06:25
Ισραήλ - Τουρκία: Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ΥΠΕΞ έπειτα από 13 χρόνια
06:18
Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσει, την 1η Φεβρουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών
06:15
20 Ιανουαρίου
Κύπελλο Coca - Cola: Π.Ο. Ξυλοτύμπου-Ομόνοια 0-5 (στιγμιότυπα)
20:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand