Επέστρεψαν 250 Σύριοι πρόσφυγες στα σπίτια τους από τα τουρκικά σύνορα

Η επιστροφή Σύριων προσφύγων από την Τουρκία στην πόλη Τζεραμπλούς της Συρίας ξεκίνησε σήμερα επισήμως έπειτα από την αποχώρηση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) από την πόλη.

Τα σύνορα πέρασαν σήμερα 250 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και νεογέννητα.Η επιστροφή έγινε το πρωί με άδεια που έλαβαν από την νομαρχία του Γκαζιάντεπ της Τουρκίας και από εκεί πέρασαν στην επαρχία Καρκαμίς της Συρίας. Οικογένειες με τα παιδιά τους κουβαλώντας τις αποσκευές τους πέρασαν τα σύνορα. “Εκεί  που μένουμε έχει καθαριστεί από τους τρομοκράτες, γι αυτό και επιστρέφουμε. Έχουμε πεθυμήσει τον πατέρα και την μητέρα μας. Η οικογένειά μου είναι εκεί, εγώ ήρθα εδώ μόνος μου. Λένε ότι τελείωσε ο πόλεμος εκεί, γι αυτό πάω. Είμαι από το χωριό Τζομπάνμπεϊ. Να ναι καλά ο τουρκικός στρατός και ο Πρόεδρος Ερντογάν. Μας έσωσαν από το Ισλαμικό Κράτος”, είπε Χουσεϊν Ρουστέμ στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Επίσης η οικογένεια Μαχμούτ η οποία είχε φύγει πριν ενάμισι χρόνο επέστρεψε σήμερα στο Καρκαμίς μαζί με το νεογέννητο δέκα μηνών αγοράκι της. Η μητέρα Φατμά Μαχμούντ εκφράζει τη χαρά της για την επιστροφή: “Η Τουρκία που μας στήριζε μέχρι σήμερα με κάθε τρόπο τώρα έσωσε την πατρίδα μας. Να τους έχει ο Αλλάχ καλά. Κάναμε πολύ καλούς φίλους στην Τουρκία, πλέον οι φίλοι μας οι Τούρκοι έχουν ένα σπίτι και στη Συρία”. Η Διεύθυνση Προσφύγων Γκαζιάντεπ ανέφερε ότι υπήρξε αίτημα 250 ατόμων για επιστροφή και αναμένουν ότι τις επόμενες μέρες θα αυξηθούν τα αιτήματα επιστροφής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:30

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.