Απογοητευμένο το Υπουργείο Παιδείας από την ΠΟΕΔ

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, εκφράζει απογοήτευση και έντονο προβληματισμό για τις σημερινές αποφάσεις του ΔΣ της ΠΟΕΔ.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο αναφέρει ότι με πρόφαση την δήθεν προβληματική στελέχωση των σχολείων μας, η ΠΟΕΔ ταλαιπωρεί και αναστατώνει τους τελευταίους μήνες τον χώρο της παιδείας και την κυπριακή οικογένεια.
Μετά  από ένα μήνα ομαλής λειτουργίας των σχολείων μας, η ΠΟΕΔ αντιλαμβανόμενη την αδυναμία να στηρίξει τους ισχυρισμούς της, συνεχίζει να προκαλεί αναστάτωση θέτοντας, τώρα, ως προμετωπίδα τους όρους εργοδότησης συγκεκριμένου αριθμού εκπαιδευτικών.
Το  Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελούν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία και έχει επανειλημμένα εξηγήσει προφορικά και γραπτώς ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση, που αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, αφενός διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των σχολείων και, αφετέρου, θα ισχύσει αποκλειστικά και μόνο για τη φετινή σχολική χρονιά. Τους ίδιους ακριβώς όρους εργοδότησης φαίνεται να αποδέχονται οι εκπαιδευτικές οργανώσεις της Μέσης Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.
Η ΠΟΕΔ, με τη στάση της, απειλεί αδικαιολόγητα  την κοινωνία της Κύπρου, προσθέτει το υπουργείο, η οποία  κάνει καθημερινά θυσίες για την  επαναφορά της οικονομικής ανάπτυξης  και ευημερίας του τόπου μας, ώστε να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, και θέτει  χρονοδιαγράμματα στον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας, ο οποίος αυτή την περίοδο διεξάγει έναν κρίσιμο αγώνα για την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος.  
Το  Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, θεωρεί επίσης ακατανόητη και ατυχή τη στάση της ΠΟΕΔ να μπλοκάρει τις καινοτομίες και τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Το Υπουργείο, με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών μας, συνεχίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προσπάθειές του για μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Πηγή: Υπ. Παιδείας

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:00

Τελευταιες Ειδησεις

17 Οκτωβρίου
Οι νέες τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο θα συζητηθούν αύριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
10:00
Δύο θάνατοι και 126 νέα κρούσματα κορονοϊού
09:53
16 Οκτωβρίου
Ελλάδα-κορονοϊός:2.313 νέα κρούσματα και 30 θάνατοι – Στους 361 διασωληνωμένοι
18:08
Γαλλία – Εκτός ελληνογαλλικής συμφωνίας η ΑΟΖ διευκρινίζει το Παρίσι
17:44
Η τελευταία συνάντηση Ερντογάν και Μέρκελ- Οι συμβολισμοί και τι προσδοκά ο Ερντογάν
17:29
Η Κύπρος επεξεργάζεται ήδη τις εισηγήσεις της ΕΕ σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρισμού, λέει η Yπουργός Ενέργειας
16:55
Τη συμβολή των γεωργοκτηνοτρόφων της Κύπρου, εξήρε ο Υπ. Γεωργίας
16:42
Έμπρακτη η στήριξη του λειτουργήματος του δημοσιογράφου από την Κυβέρνηση, είπε ο Α. Ιωσήφ
16:12
Γαλλία: Φόρος τιμής στον εκπαιδευτικό που αποκεφαλίστηκε για τα σκίτσα του Μωάμεθ
15:42
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή
15:21
Βρετανία: Σε εφαρμογή σχέδιο για προστασία των βουλευτών μετά τη δολοφονία Έιμες
15:04
Κλείνει αυλαία στο κηποθέατρο και πάει Δωρό η Γιορτή του Κρασιού
14:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand