Έντονες διαβουλεύσεις στη Νέα Υόρκη ενόψει της τριμερούς

Έντονες διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη, ενόψει της αυριανής συνάντησης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακκιντζί.

Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει σήμερα συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Αϊντα και την ειδική αντιπρόσωπο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ για να συζητήσουν τη δήλωση  στην οποία αναμένεται να προβεί ο Μπαν Κι Μουν μετά την τριμερή.
 Παράλληλα θα συζητηθούν διαδικαστικά ζητήματα της τριμερούς, όπως κατά πόσον θα εκδοθεί γραπτή δήλωση και κατά πόσο θα την αναγνώσει ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακκιντζί.
 Μετά τη συνάντηση με τον κύριο Αϊντα και την κυρία Σπέχαρ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθήσει σε σύσκεψη με τους συμβούλους του.
 Καλά ενημερωμένη πηγή, δήλωσε ότι πρόθεση των Ηνωμένων Εθνών είναι να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα και να διαφανεί ότι υπάρχει προοπτική για λύση.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΡΙΚ, στην αυριανή τριμερή συνάντηση, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, αλλά και για τις σημαντικές διαφωνίες που καταγράφοντα σε όλα τα κεφάλαια.
 Αποψη της πλευράς μας, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είναι ο Γενικός Γραμματέας να καλέσει τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακκιντζί, επιστρέφοντας στην Κύπρο, να συνεχίσουν με εντατικούς ρυθμούς την προσπάθεια, με στόχο την επίτευξη περαιτέρω προόδου.
 Εάν αυτό γίνει κατορθωτό και οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων είναι έτοιμοι, τότε να ζητηθεί η εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα.
 Η ίδια πηγή, διευκρίνησε ότι η προσωπική εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα, η οποία ζητήθηκε από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην κοινή ανακοίνωση της 14ης Σεπτεμβρίου, σχετίζεται με τα 103 ζητήματα του εγγράφου Αϊντα, που αφορούν την εφαρμογή της συμφωνίας και τα οποία πρέπει να είναι έτοιμα την πρώτη ημέρα της λύσης.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαϊδου
Ανταπόκριση: Αποστόλης Ζουπανιώτης

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:08

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.