Συνομιλία με τον αστροναύτη αστροναύτης Πάολο Νέσπολι θα έχουν αύριο μαθητές της Κύπρου

Ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO), στο πλαίσιο της αποστολής του – που από το 2012 προωθεί και αναπτύσσει τον τομέα του διαστήματος στην Κύπρο – φέρνει για πρώτη φορά στα σχολεία τη δυνατότητα να μιλήσουν οι  μαθητές σε αστροναύτη που σε λίγους μήνες θα μεταβεί για τρίτη φορά στο διάστημα.

Ο Ιταλός Αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) Πάολο Νέσπολι, εν μέσω της εντατικής του προετοιμασίας για εκτόξευση τον ερχόμενο Μάιο στον Διαστημικό Διαστημικό Σταθμό (ISS), έχει αφιερώσει λίγο από τον περιορισμένο του χρόνο ειδικά για να μιλήσει με πέραν των 1000 μαθητών σε σχολεία της Κύπρου, μέσω skype αύριο Παρασκευή στις 09:30, σαν μέρος του διαστημικού εκπαιδευτικού προγράμματος του CSEO.
Ο Αστροναύτης Πάολο Νέσπολι είναι αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος εδώ και 18 χρόνια. Έχει λάβει μέρος σε αποστολή του Διαστημικού Λεωφορείου (Space Shuttle) το 2007 που διάρκεσε 15 ημέρες. Μεταξύ 2010-2011, ήταν σε δεύτερη αποστολή στο διάστημα, αυτή την φορά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για 159 ημέρες. Και ξανά για τρίτη φορά θα εκτοξευθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον ερχόμενο Μάιο για μια 6μηνη αποστολή.
Στην εκδήλωση στα σχολεία θα μιλήσει για την ζωή στο διάστημα, την επιστήμη του διαστήματος καθώς και για την σημασία για την ανθρωπότητα των αποστολών στο διάστημα. Θα απαντήσει επίσης σε ερωτήσεις από παιδιά των σχολείων που λαμβάνουν μέρος σε αυτή την εκδήλωση.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του CSEO Γιώργου Δανού αυτή είναι μια πρώτη εκδήλωση του CSEO σε μια σειρά από εκπαιδευτικές ενημερωτικές εκδηλώσεις, με σκοπό να προάγει την επιστημονική γνώση και να κτίσει την επομένη γενιά επιστημόνων της χώρας μας, που θα πάρουν μπροστά τον τομέα του διαστήματος και κατά συνέπεια την ανάπτυξη της υψηλής τεχνολογίας της χώρας μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:09

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Έτοιμη η Δημοκρατία να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα κατεχόμενα
15:31
Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς αποτελεί προτεραιότητα ασφάλειας, δήλωσε η ΓΓ του ΚΣ ΟΑΣΕ
15:20
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών η ηθοποιός Λέτα Πασχούλα
15:10
Σειρά μέτρων στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο ΥΠΟΙΚ
14:47
Εκτός ελέγχου φωτιά στα κατεχόμενα Πάναγρα, οδεύει προς το δάσος
14:41
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί» με αποτέλεσμα να δεχόμαστε από τους γείτονές μας λεονταρισμούς
14:35
ΠΟΥ: Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να αναχαιτισθεί, αν δράσουμε τώρα, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
14:25
Υπουργικό Συμβούλιο: Τέρμα οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, εξαιρουμένων χώρων υψηλής επικινδυνότητας
14:18
Έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας – Ενας τραυματίας
14:00
Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για τα ΜΟΕ και τις νέες τουρκικές προκλήσεις ζητούν οι Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών
13:50
Σιζόπουλος: ​Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης υποβαθμίζουν το κυπριακό σε δικοινοτικό πρόβλημα και απενοχοποιούν την Τουρκία
13:44
Συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στις ΗΠΑ θα έχει ο ΥΠΑΜ Χαράλαμπος Πετρίδης
13:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand