Για τις βασικές αρχές που θα πρέπει να περιλαμβάνει η λύση μίλησε ο ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση ΟΗΕ

Τις βασικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν μιά λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, ανέδειξε με ξεκάθαρο τρόπο μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

 Στην προσφώνησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι η λύση θα πρέπει να επανενώνει τη χώρα, το λαό την οικονομία και τους θεσμούς και να απαντά στις προσδοκίες και στις ανησυχίες τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων.
 Θα πρέπει επίσης, πρόσθεσε, να διασφαλίζει ένα σύγχρονο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Εθνών, με πλήρη κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.
 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, υπέδειξε, ότι η λύση θα πρέπει να απαλλάσσει την Κύπρο από τα κατοχικά στρατεύματα και τις εγγυήσεις τρίτων χωρών, στοιχεία αναχρονισμού στο σημερινό κόσμο.
 Επισήμανε, πως παρά τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί στα κεφάλαια της διακυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Οικονομίας, παραμένουν διαφορές σε μιά σειρά ζητημάτων.
 Πρόσθεσε, ότι οι πιό σημαντικές διαφορές αγγίζουν την ουσία και τα θεμελιώδη κεφάλαια του περιουσιακού, του εδαφικού και της Ασφάλειας και των εγγυήσεων, τα οποία, τόνισε, θα γείρουν την πλάστιγγα, κατά πόσον μια λύση είναι εφικτή.
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισήμανε ότι στόχος του, είναι να αποφευχθούν οι αποτυχίες του  παρελθόντος και να παρουσιαστεί στο λαό μιά ξεκάθαρη και καλά προετοιμασμένη συμφωνία, η οποία   δεν θα παρουσιάζει ασάφειες και  παραλείψεις, και θα διασφαλίζει ότι η λύση θα είναι πολιτικά και οικονομικά βιώσιμη, λειτουργική και μόνιμη.
  Επανέλαβε, για ακόμα μιά φορά την αποφασιστικότητά του, να συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο, ώστε να επιτευχθεί λύση το συντομότερο και, εάν είναι δυνατόν, μέχρι το τέλος του έτους.
 Πιστεύω, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ότι αυτός ο φιλόδοξος στόχος είναι εφικτός.Υπό την προϋπόθεση, υπέδειξε,  ότι όλα  τα ενδιαφερόμενα μέρη και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, και ιδιαίτερα η Τουρκία, θα επιδείξουν τον ίδιο βαθμό δέσμευσης, θα συμμετάσχουν εποικοδομητικά και θα προχωρήσουν κάνοντας συγκεκριμένα και απτά βήματα που θα ενισχύσουν θετικά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:09

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.