ΠτΔ: Λύση με σεβασμό στις ευαισθησίες της κάθε πλευράς

Την πεποίθηση ότι αν οι δύο πλευρές στην Κύπρο, εμπλακούν στις διαπραγματεύσεις εποικοδομητικά  και με σεβασμό στις ευαισθησίες η μιας της άλλης τότε μπορούν να επιλύσουν τις εκκρεμούσες διαφορές τους έχοντας ως καθοδηγητικό δόγμα την ανάγκη να παρουσιαστεί στο λαό ένα ξεκάθαρο σχέδιο λύσης, χωρίς εποικοδομητικές ασάφειες και κενά που θα θέσουν σε κίνδυνο την εφαρμογή , εξέφρασε  ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε ομιλία σε εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν η Πλατφόρμας Concordia σε συνεργασία με τη δεξαμενή σκέψης Atlantic Council με θέμα το Μέλλον της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να εργάζεται άοκνα και με τον ίδιο εντατικό ρυθμό για την εξεύρεση λύσης το συντομότερο, ακόμα και εντός του 2016, παρότι πρόσθεσε, αυτός είναι ένας φιλόδοξος στόχος.
Αναφερόμενος στις συνομιλίες, είπε ότι παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε κάποια κεφάλαια,  υπάρχει ακόμα αρκετός αριθμός θεμάτων στα οποία υπάρχουν αποκλίσεις.
Ιδιαίτερα, επισήμανε, διαφορές που σχετίζονται με τα βασικά κεφάλαια του Περιουσιακού, του Εδαφικού, της Ασφάλειας και με την εφαρμογή της λύσης από την πρώτη μέρα και της οικονομικής της διάστασης.
Σε ό,τι αφορά το ρόλο της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι η συμβολή της με τρόπο απτό, είναι ζωτικής σημασίας. Και βασιζόμαστε, υπέδειξε, στους εταίρους και φίλους μας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, να μεταφέρουν στην Άγκυρα την αξία μιάς εποικοδομητικής προσέγγισης, ιδιαίτερα στα κρίσιμα θέματα που θα αποφασίσουν το τελικό αποτέλεσμα της εντατικής φάσης των διαπραγματεύσεων.
Υπογράμμισε παράλληλα το ρόλο της Κύπρου ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, σημειώνοντας ότι η λύση του Κυπριακού θα αποτελέσει μοντέλο επίλυσης δύσκολων διεθνών προβλημάτων.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.