ΠτΔ: Λύση με σεβασμό στις ευαισθησίες της κάθε πλευράς

Την πεποίθηση ότι αν οι δύο πλευρές στην Κύπρο, εμπλακούν στις διαπραγματεύσεις εποικοδομητικά  και με σεβασμό στις ευαισθησίες η μιας της άλλης τότε μπορούν να επιλύσουν τις εκκρεμούσες διαφορές τους έχοντας ως καθοδηγητικό δόγμα την ανάγκη να παρουσιαστεί στο λαό ένα ξεκάθαρο σχέδιο λύσης, χωρίς εποικοδομητικές ασάφειες και κενά που θα θέσουν σε κίνδυνο την εφαρμογή , εξέφρασε  ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε ομιλία σε εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν η Πλατφόρμας Concordia σε συνεργασία με τη δεξαμενή σκέψης Atlantic Council με θέμα το Μέλλον της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να εργάζεται άοκνα και με τον ίδιο εντατικό ρυθμό για την εξεύρεση λύσης το συντομότερο, ακόμα και εντός του 2016, παρότι πρόσθεσε, αυτός είναι ένας φιλόδοξος στόχος.
Αναφερόμενος στις συνομιλίες, είπε ότι παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε κάποια κεφάλαια,  υπάρχει ακόμα αρκετός αριθμός θεμάτων στα οποία υπάρχουν αποκλίσεις.
Ιδιαίτερα, επισήμανε, διαφορές που σχετίζονται με τα βασικά κεφάλαια του Περιουσιακού, του Εδαφικού, της Ασφάλειας και με την εφαρμογή της λύσης από την πρώτη μέρα και της οικονομικής της διάστασης.
Σε ό,τι αφορά το ρόλο της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι η συμβολή της με τρόπο απτό, είναι ζωτικής σημασίας. Και βασιζόμαστε, υπέδειξε, στους εταίρους και φίλους μας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, να μεταφέρουν στην Άγκυρα την αξία μιάς εποικοδομητικής προσέγγισης, ιδιαίτερα στα κρίσιμα θέματα που θα αποφασίσουν το τελικό αποτέλεσμα της εντατικής φάσης των διαπραγματεύσεων.
Υπογράμμισε παράλληλα το ρόλο της Κύπρου ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, σημειώνοντας ότι η λύση του Κυπριακού θα αποτελέσει μοντέλο επίλυσης δύσκολων διεθνών προβλημάτων.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:11

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Το 45% των Ρώσων αντιμετωπίζει αρνητικά την ΕE, ενώ το 66% θεωρεί τις ΗΠΑ «μη φιλική χώρα»
19:15
Πάνω από 30 εκ. οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά Covid στο Ην. Βασίλειο
18:33
Τερματισμός περιόδου υποβολής ενστάσεων για το Ειδικό Σχέδιο Κρατικής Χορηγίας σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους
18:30
Σε νέο υψηλότερο επίπεδο εντός 2021 έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ, αύξηση κερδών έτους στο 15%
18:22
Ελλάδα - Κορονοϊός: 835 νέα κρούσματα, 22 θάνατοι
18:04
Αμερικανική έρευνα: Το κοινό κρυολόγημα καταπολεμά την Covid-19, ενεργοποιώντας ιντεφερόνες
17:55
Εμπορική συμφωνία μεταξύ Ην. Βασιλείου και Αυστραλίας
17:43
Περίπατος για την Εθνική απέναντι στην Ανδόρα
17:38
Η Βουλή καλείται να εγκρίνει 22 νομοθετήματα μέχρι τέλος του 2021 για το Ταμείο Ανάκαμψης
17:28
Υπό ελέγχο η πυρκαγιά σε περιοχή των Κελοκεδάρων
17:10
Ικανοποίηση ΕΕ από τα αποτελέσματα της Συνόδου με τις ΗΠΑ
16:26
Υπό 7ήμερη 24χρονος για υπόθεση βιασμού στην Πάφο
16:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand