Ομπάμα: Εθνικισμός και λαϊκισμός δεν προσφέρουν ασφάλεια και ευημερία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα, στην τελευταία ομιλία του ως αρχηγός κράτους στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για την ισχυροποίηση ενός "επιθετικού εθνικισμού" και ενός "χυδαίου λαϊκισμού" σε όλον τον κόσμο. "Δεν μπορούμε να αγνοούμε αυτές τις απόψεις. Αντικατοπτρίζουν τη δυσαρέσκεια πάρα πολλών συμπολιτών μας", τόνισε. Ωστόσο, συμπλήρωσε, ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός "δεν μπορούν να προσφέρουν ασφάλεια και ευημερία μακροπρόθεσμα".

Σχολιάζοντας την πολιτική της Μόσχας, υποστήριξε ότι η Ρωσία προσπαθεί να ανακτήσει τη "χαμένη δόξα" της δια της ισχύος. Προειδοποίησε μάλιστα τη Μόσχα ότι αν συνεχίσει να παρεμβαίνει στις υποθέσεις των γειτονικών χωρών, τα σύνορά της θα καταστούν λιγότερο ασφαλή.
Για την πόλεμο στη Συρία, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε έκκληση να συνεχιστεί "το δύσκολο έργο της διπλωματίας" προκειμένου να βρεθεί μια λύση στην κρίση. Τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια "στρατιωτική" λύση, είπε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να μπει ένα τέλος στη βία και να παρασχεθεί βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη.
Αναφερόμενος στους πρόσφυγες, είπε ότι πολλές χώρες, ιδίως οι πλούσιες, μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα για να τους προσφέρουν βοήθεια.
Στο θέμα του Μεσανατολικού, ο πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι και οι δύο πλευρές θα επωφελούνταν αν το Ισραήλ αντιλαμβανόταν ότι δεν μπορεί να κατέχει μόνιμα και να αποικίζει παλαιστινιακά εδάφη και αν οι Παλαιστίνιοι αναγνώριζαν τη νομιμότητα του Ισραήλ και απέρριπταν τη βία.
Αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή, ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι "επείγει" να τεθεί σε εφαρμογή σύντομα η συμφωνία που επιτεύχθηκε πέρσι στη σύνοδο του Παρισιού για το κλίμα.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.