Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων στην Κάτω Πάφο σε εννέα μήνες

Υπογράφτηκε χθες Δευτέρα συμφωνία για ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων δυτικά και ανατολικά της Λεωφόρου Αποστόλου Παύλου στην Κάτω Πάφο.

Στόχος του έργου, που θα ξεκινήσει στις 26 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει εννέα μήνες, είναι η αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής της πόλης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017». Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Οι εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κατασκευή πεζογέφυρας πάνω από τη Λεωφόρο, υπαίθρια διαμόρφωση με διακινήσεις / πεζόδρομους στην ανατολική πλευρά της Λεωφόρου, δημιουργία πλατείας, διαμόρφωση της ίδιας της Λεωφόρου μεταξύ των συμβολών της με τις Οδούς Αγίων Αναργύρων και Παφίας Αφροδίτης, νέες επιστρώσεις παρακείμενων οδών και κατασκευή εφήμερων βοηθητικών κτιρίων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η συμφωνία υπογράφτηκε στα γραφεία του Τμήματος Δημοσίων Έργων μεταξύ της Διευθύντριας Τμήματος Δημοσίων Έργων, Χρυστάλλας Μαλλούππα, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, και της Αναστασίας Αβρααμίδου, εκ μέρους της εργοληπτικής εταιρείας, General Constructions Company Ltd, για την εκτέλεση του έργου «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Κάτω Πάφου». Το ποσό συμβολαίου ανέρχεται σε €2.678.707,22 συν Φ.Π.Α..

Οι μελέτες του έργου ανατέθηκαν μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό στο Αρχιτεκτονικό Γραφείο Simpraxis Architects – Μάριος Χριστοδούλου και Χρίστος Χριστοδούλου - και στον Παναγιώτη Παναγή – Αρχιτέκτονα, σε συνεργασία με τους ακόλουθους Συμβούλους: Earthquake Protected Structures – Νίκος Καλαθάς και Γιώργος Δημητριάδης (Πολιτικοί Μηχανικοί), DoubleN Consulting Engineers – Νίκος Νικολάου (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), Emech Engineering – Κυριάκος Χατζηφραγκίσκου (Μηχανολόγος Μηχανικός), και PMI (Project Management International) Ltd – . Δημήτρης Ρούσσος και Γιάννης Ρούσσος (Επιμετρητές Ποσοτήτων).

Η διαχείριση/διεύθυνση του Έργου έχει αναληφθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και η επίβλεψη της εκτέλεσης των εργασιών θα γίνεται από τους Σύμβουλους Μελετητές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:11

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
Η υιοθέτηση ΜΟΕ θα βοηθούσε σημαντικά στη συνέχιση της ειρηνευτική διαδικασίας, λέει ο ΠτΔ
21:44
Κανείς δεν θέλει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, δήλωσε ο Μπάιντεν
21:35
Ο Μπορέλ παρουσίασε την πολιτική της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία
21:02
68 νέα περιστατικά κορονοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:47
Στίγκλιτς: Με την άρνησή της να άρει την πατέντα για το εμβόλιο του κορονοϊού, η Γερμανία κρατά όμηρο όλο τον κόσμο
20:25
Αστυνομία:Κοντά στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που ασχολείται με διακίνηση ναρκωτικών και οπλισμού
19:43
Την επιστροφή των πρέσβεων τους σε Μόσχα και Ουάσινγκτον, αποφάσισαν Βλαντιμίρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν
19:19
Μια «προβλέψιμη σχέση» μεταξύ «δύο μεγάλων δυνάμεων» επιθυμεί ο Τζο Μπάιντεν
19:16
Ελλάδα-Κορονοϊός: 549 νέα κρούσματα και 13 θάνατοι – Στους οι 330 διασωληνωμένοι
18:29
Το 48% των Τούρκων θέλει προσάρτηση των κατεχομένων, σύμφωνα με έρευνα
18:11
Τουρκική λίρα: Ο Ερντογάν μιλάει και το νόμισμα καταρρέει
17:59
Την υψηλότερη κερδοφορία στην 9ετία ανακοίνωσε η Cyta, έχοντας πρόκληση το ψηφιακό μέλλον της Κύπρου
17:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand