Είδε Τσίπρα ο ΠτΔ, θα συνεχίσει με Λαβρώφ - Αμπάς

Το Κυπριακό, με επίκεντρο τα θέματα της ασφάλειας και του εδαφικού, ήταν το αποκλειστικό αντικείμενο συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Σε δηλώσεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση έγινε περαιτέρω συζήτηση και συντονισμός για τα επόμενα βήματα λαμβάνοντας υπόψη τις συναντήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού στις αμέσως επόμενες μέρες, αλλά και το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αφού, επισήμανε ότι αναγνωρίστηκε η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει μέχρι στιγμής, ανέφερε είναι ξεκάθαρη η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα της Ασφάλειας την οποία συμμερίζεται απόλυτα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Δηλαδή, πρόσθεσε ο κύριος Χριστοδουλίδης, ότι δεν μπορεί στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού να γίνεται λόγος για ξένες εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα σε ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν έτει 2016.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, επισήμανε ότι η πρόταση που έχει υποβληθεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το θέμα της Ασφάλειας προσφέρει απολύτως όλες τις αναγκαίες ασφαλιστικές δικλείδες για το σύνολο του κυπριακού λαού, παρέχοντας απαντήσεις στις όποιες ενδεχόμενες ανησυχίες.
Από κει και πέρα, πρόσθεσε, ήταν σημαντικό ότι συζητήθηκε και το θέμα μιας ενδεχόμενης πολυμερούς διάσκεψης η οποία για να μπορεί να πραγματοποιηθεί πρέπει να είμαστε σε ακτίνα λύσης και να υπάρχει από πλευράς προόδου σε όλα τα κεφάλαια εκείνη η υποδομή,  ώστε να μπορεί να καταλήξει σε θετικό αποτέλεσμα.

Συνεχίζει τις επαφές ο ΠτΔ

Στο πλαίσιο των επαφών του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει, στις έξι το απόγευμα, ώρα Κύπρου, συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρώφ.
Μιά ώρα αργότερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:11

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.