Αντίδραση γονέων για απεργία σε δημοτικά - νηπιαγωγεία

Την έντονη αντίδραση των οργανωμένων γονέων, προκάλεσε η εξαγγελθείσα για αύριο προειδοποιητική στάση εργασίας των εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία, που επεκτείνεται και στα κοινοτικά νηπιαγωγεία.

Η απόφαση για τη στάση εργασίας, με διακοπή των μαθημάτων στις 12 το μεσημέρι, είχε ληφθεί προ ημερών από την ΠΟΕΔ, τη συντεχνία των δασκάλων, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης, θα απέχουν από την εργασία τους και οι συνάδελφοί τους στα κοινοτικά νηπιαγωγεία.
Όπως δήλωσε στο Τρίτο, η γενική ταμίας της ΠΟΕΔ Δώρα Κατσελλή, οι δάσκαλοι θεωρούν ότι έχει γίνει κακός προγραμματισμός από το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα -όπως υποστηρίζουν- να έχει αρχίσει η νέα σχολική χρονιά και τα δημοτικά να είναι ακέφαλα, με προβλήματα υποστελέχωσης.

Απεργούν για… συμπαράσταση τα νηπιαγωγεία

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Νηπιαγωγών Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Σταυρούλα Δαμαλά είπε ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι κοινός. Είναι υποχρέωσή μας, πρόσθεσε, να συμπαρασταθούμε στην ΠΟΕΔ, αφού τα πλείστα κοινοτικά νηπιαγωγεία, στα οποία επίσης παρατηρούνται προβλήματα στελέχωσης, συστεγάζονται με τα δημοτικά σχολεία.

Αντιδρούν οι οργανωμένοι γονείς

Τη δυσαρέσκεια των οργανωμένων γονέων, εξέφρασε η πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Μαρία Σάββα.
Όπως ανέφερε η κυρία Σάββα, η απεργία έπρεπε να ήταν το έσχατο μέτρο, γιατί στο τέλος -είπε- είναι τα παιδιά και οι γονείς που τιμωρούνται.
Πρόσθεσε ότι σε συνεδρία χθες το βράδυ, η Συνομοσπονδία αποφάσισε όπως καλέσει επισήμως με επιστολή την ΠΟΕΔ να αναστείλει τη στάση εργασίας.
Ανέφερε επίσης ότι, με βάση την ενημέρωση που αρμοδίως είχαν οι γονείς, φέτος η στελέχωση των σχολείων είναι πολύ ομαλότερη από άλλες χρονιές.
Αν, τόνισε η κυρία Σάββα, η ΠΟΕΔ κατέχει επιπρόσθετα στοιχεία που να δικαιολογούν την απόφαση για στάση εργασίας, ας τα δώσει στη δημοσιότητα για να μας πείσει και οι γονείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα αντιδράσουμε σε περίπτωση που πραγματικά υπάρχει πρόβλημα.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:11

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.