Αντίδραση γονέων για απεργία σε δημοτικά - νηπιαγωγεία

Την έντονη αντίδραση των οργανωμένων γονέων, προκάλεσε η εξαγγελθείσα για αύριο προειδοποιητική στάση εργασίας των εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία, που επεκτείνεται και στα κοινοτικά νηπιαγωγεία.

Η απόφαση για τη στάση εργασίας, με διακοπή των μαθημάτων στις 12 το μεσημέρι, είχε ληφθεί προ ημερών από την ΠΟΕΔ, τη συντεχνία των δασκάλων, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης, θα απέχουν από την εργασία τους και οι συνάδελφοί τους στα κοινοτικά νηπιαγωγεία.
Όπως δήλωσε στο Τρίτο, η γενική ταμίας της ΠΟΕΔ Δώρα Κατσελλή, οι δάσκαλοι θεωρούν ότι έχει γίνει κακός προγραμματισμός από το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα -όπως υποστηρίζουν- να έχει αρχίσει η νέα σχολική χρονιά και τα δημοτικά να είναι ακέφαλα, με προβλήματα υποστελέχωσης.

Απεργούν για… συμπαράσταση τα νηπιαγωγεία

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Νηπιαγωγών Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Σταυρούλα Δαμαλά είπε ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι κοινός. Είναι υποχρέωσή μας, πρόσθεσε, να συμπαρασταθούμε στην ΠΟΕΔ, αφού τα πλείστα κοινοτικά νηπιαγωγεία, στα οποία επίσης παρατηρούνται προβλήματα στελέχωσης, συστεγάζονται με τα δημοτικά σχολεία.

Αντιδρούν οι οργανωμένοι γονείς

Τη δυσαρέσκεια των οργανωμένων γονέων, εξέφρασε η πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Μαρία Σάββα.
Όπως ανέφερε η κυρία Σάββα, η απεργία έπρεπε να ήταν το έσχατο μέτρο, γιατί στο τέλος -είπε- είναι τα παιδιά και οι γονείς που τιμωρούνται.
Πρόσθεσε ότι σε συνεδρία χθες το βράδυ, η Συνομοσπονδία αποφάσισε όπως καλέσει επισήμως με επιστολή την ΠΟΕΔ να αναστείλει τη στάση εργασίας.
Ανέφερε επίσης ότι, με βάση την ενημέρωση που αρμοδίως είχαν οι γονείς, φέτος η στελέχωση των σχολείων είναι πολύ ομαλότερη από άλλες χρονιές.
Αν, τόνισε η κυρία Σάββα, η ΠΟΕΔ κατέχει επιπρόσθετα στοιχεία που να δικαιολογούν την απόφαση για στάση εργασίας, ας τα δώσει στη δημοσιότητα για να μας πείσει και οι γονείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα αντιδράσουμε σε περίπτωση που πραγματικά υπάρχει πρόβλημα.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:11

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουνίου
Ένας θάνατος και 42 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:32
Επαναρχίζει ο αγώνας Δανία-Φιλανδία
21:12
Σε 79 τα σημεία δειγματοληψίας της Κυριακής για rapid test
21:12
Ουαλία - Ελβετία 1-1
20:55
Η Αίγυπτος θα στείλει στο διάστημα δύο δορυφόρους το 2022
20:53
Δύο συλλήψεις στη Λάρνακα για κατοχή 1 κιλού κοκαΐνης
20:39
Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας μετά την κακοκαιρία
20:33
Κατερρευσε ο Έρικσεν, στο Δανία-Φιλανδία. Διεκόπη το ματς
20:11
Τζουμχουριέτ:Την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-400 στα κατεχόμενα πρότεινε στις ΗΠΑ η Άγκυρα
19:45
Ο Τζόνσον προειδοποιεί την ΕΕ για το εμπόριο μετά το Brexit
18:57
Κυπριακό στη συζήτηση Τζόνσον -Γκουτέρες στο περιθώριο του G7
18:18
Yπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά- Είχε απειλήσει κατοικίες
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand