150 κούτες αφορολόγητων τσιγάρων σε όχημα που ενεπλάκη σε τροχαίο

Συνολικά 150 κούτες (150Χ200 τεμάχια) αφορολόγητων τσιγάρων εντοπίστηκαν σε όχημα που ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Λάρνακα στις 18 Σεπτεμβρίου 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων.

Όπως αναφέρεται, το όχημα οδηγούσε άνδρας βουλγάρικης καταγωγής και τα τσιγάρα δεν φέρουν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος και φαίνεται ότι προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές.

Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθηκε με βάση δικαστικό ένταλμα και τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση. Το όχημα κατασχέθηκε. Ο συνολικός εισαγωγικός  δασμός και οι φόροι που αναλογούν στα τσιγάρα ανέρχονται σε €5,257.
Το Τμήμα Τελωνείων αποδέχθηκε αίτημα για τον εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων τελωνειακών αδικημάτων με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους €7,500 και ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.  Το όχημα θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του με την καταβολή ποσού απόδοσης ύψους €500.

Επίσης, σήμερα, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων πραγματοποίησαν έλεγχο σε διερχόμενα οχήματα στην είσοδο του Σημείου Διέλευσης Ζώδιας για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολογήτου χρωματισμένου πετρελαίου.

Ελέχθησαν συνολικά 25 οχήματα και διαπιστώθηκε ότι τρία από αυτά χρησιμοποιούσαν παράνομα αφορολόγητο πετρέλαιο. Πιο συγκεκριμένα στα δύο από αυτά εντοπίστηκε βιομηχανικό πετρέλαιο και στο ένα αγροτικό πετρέλαιο.  Τα εν λόγω οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Μετά από γραπτό αίτημα των εμπλεκομένων, το Τμήμα Τελωνείων αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό και των τριών υποθέσεων, με την καταβολή των αποφευχθέντων φόρων κατανάλωσης και Φ.Π.Α., πλέον της χρηματικής επιβάρυνσης, του συμβιβαστικού ποσού και του ποσού απόδοσης.

Εισπράχθηκε συνολικά το ποσό των € 2,100. Τα οχήματα που κατασχέθηκαν επιστράφηκαν ακολούθως  στους ιδιοκτήτες τους.
Σημειώνεται ότι το Τμήμα Τελωνείων θα συνεχίσει του ελέγχους για τη διασφάλιση της τήρησης της νομοθεσίας που εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:11

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουνίου
Ένας θάνατος και 42 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:32
Επαναρχίζει ο αγώνας Δανία-Φιλανδία
21:12
Σε 79 τα σημεία δειγματοληψίας της Κυριακής για rapid test
21:12
Ουαλία - Ελβετία 1-1
20:55
Η Αίγυπτος θα στείλει στο διάστημα δύο δορυφόρους το 2022
20:53
Δύο συλλήψεις στη Λάρνακα για κατοχή 1 κιλού κοκαΐνης
20:39
Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας μετά την κακοκαιρία
20:33
Κατερρευσε ο Έρικσεν, στο Δανία-Φιλανδία. Διεκόπη το ματς
20:11
Τζουμχουριέτ:Την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-400 στα κατεχόμενα πρότεινε στις ΗΠΑ η Άγκυρα
19:45
Ο Τζόνσον προειδοποιεί την ΕΕ για το εμπόριο μετά το Brexit
18:57
Κυπριακό στη συζήτηση Τζόνσον -Γκουτέρες στο περιθώριο του G7
18:18
Yπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά- Είχε απειλήσει κατοικίες
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand