Πολιτική και μεταναστευτικό απειλούν με εκλογική αποτυχία την Μέρκελ

Οι ψηφοφόροι στο Βερολίνο ψηφίζουν σήμερα για μία αναμέτρηση που αναμένεται να αποδειχθεί μία νέα εκλογική αποτυχία για το συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, απηχώντας την ανησυχία του εκλογικού σώματος για την φιλική προς τους μετανάστες πολιτική της.

Το εχθρικό στους μετανάστες κόμμα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) αναμένεται να επωφεληθεί από τις συνέπειες που είχε η απόφαση της Μέρκελ να κρατήσει ανοικτά τα σύνορα για τους μετανάστες και πιστεύεται πως θα κατορθώσουν και στην τωρινή αναμέτρηση να εισέλθουν στο δέκατο τοπικό Κοινοβούλιο στα 16 κρατίδια που συγκροτούν το γερμανικό ομόσπονδο κράτος.

2,5 εκατ. του εκλογικού σώματος καλούνται ν' αποφασίσουν για τα ονόματα που θα συμπληρώσουν τα έδρανα στην Συνέλευση του Βερολίνου.

Οι σφυγμομετρήσεις πριν την ψηφοφορία έδειχναν μία σημαντική υποχώρηση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ, γεγονός που εάν αποδειχθεί και στις κάλπες υποδεικνύει πως οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα μπορέσουν να αποσχισθούν από την παρούσα μεγάλη συμμαχία τους και να σχηματίσουν αυτοί τοπική κυβέρνηση συνασπισμού, είτε με τους Πράσινους, αλλά ακόμη και με τους αριστερούς του Die Linke.

Μία τέτοια εξέλιξη θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τις πολιτικές πιέσεις στη Μέρκελ έναν χρόνο πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές, ενώ θα διευρύνει περαιτέρω και τις εσωκομματικές τριβές και τα ρήγματα.

Η εκλογική κατακρήμνιση της Μέρκελ προ δύο εβδομάδων στο ανατολικό κρατίδιο του Μακλεμβούργου-Πομερανίας προκάλεσε την αντίδραση των συντηρητικών εταίρων του CDU στη Βαυαρία, οι οποίοι προέτρεψαν την καγκελάριο να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στο μεταναστευτικό, λαμβάνοντας μέτρα όπως η επιβολή ορίου για την υποδοχή 200.000 μεταναστών καθ' έτος. Η Μέρκελ απέκρουσε την πρόταση κι υπεραμύνθηκε της θέσης της να εξευρεθεί μία πανευρωπαϊκή λύση στη μεταναστευτική κρίση, μέσω της θωράκισης των εξωτερικών συνόρων, ενθαρρύνοντας συμφωνίες με χώρες όπως η Τουρκία και μέσω του επιμερισμού της φιλοξενίας των προσφύγων σε όλες τις χώρες στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:12

Τελευταιες Ειδησεις

15 Οκτωβρίου
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αμερικανικό αντιτορπιλικό προσπάθησε να παραβιάσει τα χωρικά της ύδατα
21:52
Εκτοξεύτηκε η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή για τον διαστημικό σταθμό Tiangong
21:51
ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αναρρώνει στο νοσοκομείο από μια λοίμωξη
21:49
Υπό την αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τ η δολοφονία του Βρετανού βουλευτή σερ Ντέιβιντ Έιμες
21:07
Σύστημα πληρωμών στο μετρό της Μόσχας με βάση αναγνώριση προσώπου
20:36
Την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης σε ΕΕ και Κύπρο, συζήτησε η Γιόχανσον στην Τουρκία
20:32
142 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Παρασκευή, κανένας θάνατος
19:57
Κοινό ανακοινωθέν ΗΠΑ-Ελλάδας για τον στρατηγικό διάλογο, αναφορά και σε Κύπρο
19:29
Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε στην ΕΕ το Σχέδιο Δημοσιονομικού Προγράμματος 2022
18:57
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τάλα
18:31
Κέρδη παρουσίασε την Παρασκευή το ΧΑΚ, εβδομαδιαία πτώση
18:28
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Τάλα, ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand