Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στη Νέα Υόρκη

Σε ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό θα προβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κατά τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, όπου έφθασε σήμερα, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την άφιξη του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έρχομαι από την Άτυπη Σύνοδο των αρχηγών κρατώ και Κυβερνήσεων στην Μπρατισλάβα, όπου είχα την ευκαιρία να αναπτύξω τις σημαντικές πτυχές, αλλά και διαφορές ιδιαίτερα, που υπάρχουν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων. Οφείλω να πω ότι παρατηρήθηκε σημαντική πρόοδος ως εξίσου παρατηρούνται και σημαντικές διαφορές.
Είχα την ευκαιρία να έχω μια σειρά συναντήσεων με ηγέτες της ΕΕ και θα συνεχίσω ακόμα και μετά τη Νέα Υόρκη.
Αύριο εδώ στη Νέα Υόρκη θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ΓΓ του ΟΗΕ, εν συνεχεία με τους Μόνιμους Αντιπρόσωπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά, βεβαίως, και με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Λαβρόφ, όπως και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας κ. Γουάνγκ Γι.
Την ίδια ώρα δεν θα παραλείψω θέματα που αφορούν τις διακρατικές άριστες σχέσεις μας με γειτονικά κράτη, όπως με (το να έχω συνάντηση με) τον Πρόεδρο Σίσι, τον Μαχμούντ Αμπάς και βεβαίως και με άλλους κατά το περιθώριο της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης.
Κατά την εδώ παραμονή μου θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω σε δύο δεξαμενές σκέψης, ενώ θα παρευρεθώ στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη. Θα ενημερώσω βεβαίως τα μέλη της παροικίας μας για τη μέχρι σήμερα πορεία των διαπραγματεύσεων, το στάδιο όπου βρισκόμαστε, τις προοπτικές που διαγράφονται  ή δεν διαγράφονται.
Μετά τη Νέα Υόρκη, στις 26 Σεπτεμβρίου θα βρίσκομαι στο Λονδίνο, προκειμένου να συναντηθώ στις 27 του μηνός με την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κα Τερέζα Μέι, ενώ θα ενημερώσω και την κυπριακή παροικία της Βρετανίας, με την προοπτική στις 27 του μηνός να βρίσκομαι στο Παρίσι, προκειμένου να έχω συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ στις 28 Σεπτεμβρίου.
Θέλω να πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής μου θα δοθεί η ευκαιρία να γίνει μια ενημέρωση, έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι καλά, από τον ΓΓ του ΟΗΕ μέχρι τους Μονίμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών αλλά και αξιωματούχους κρατών, για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων στο Κυπριακό».
Κληθείς να πει κατά πόσο έλαβε στήριξη για το Κυπριακό από τις χώρες της ΕΕ  που συμμετείχαν στη Μεσογειακή Σύνοδο στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «υπάρχει πλήρης στήριξη, και είναι αυτό που επιδιώκω να εξασφαλίσω στα θέματα Ασφάλειας και Εγγυήσεων».

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:12

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.