Α’ Σύνοδο της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων

Τα ποσοστά αποχής κατά τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες αποδεικνύουν την αδιαφορία των νέων για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στην Α’ Σύνοδο της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Α΄ αυτή Σύνοδος κλείνει τον κύκλο των τριήμερων εκδηλώσεων της 1ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, μια δράση που συνδιοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με το Cyprus Youth DiplomaCY και με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η Σύνοδος αυτή θα δώσει την ευκαιρία στους νέους συμπολίτες μας να προβληματιστούν για θέματα που τους απασχολούν ιδιαίτερα, όπως π.χ. η νεανική ανεργία, ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η συμμετοχή των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να προτείνουν λύσεις για θέματα που τους ταλανίζουν» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Βουλής.
«Η φιλόδοξη αυτή πρωτοβουλία πιστεύω ότι θα δώσει την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν στα κοινά και να καταστούν έτσι ενεργότεροι πολίτες, αφού τα ποσοστά αποχής κατά τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες αποδεικνύουν την αδιαφορία των νέων για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας» σημείωσε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
Η πρωτοβουλία αυτή, συνέχισε, «αποτελεί μια αξιόλογη διοργάνωση, που στοχεύει να δώσει το έναυσμα για δημιουργική και υγιή συμμετοχή και ενεργοποίηση των νέων συμπολιτών μας, που αποτελούν την ελπίδα μας και την επένδυσή μας ως κοινωνία για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο».
Ο κ. Συλλούρης είπε πως οι αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές θα ενημερωθούν για τις εργασίες της Συνόδου και θα συνδράμουν το έργο της, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του Κοινοβουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:12

Τελευταιες Ειδησεις

19 Οκτωβρίου
Καταγγέλθηκαν 17 πολίτες και τέσσερα υποστατικά για παραβιάσεις των μέτρων κατά του COVID
07:29
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ξεκινά νέα συζήτηση για τους δημοσιονομικούς κανόνες
07:26
Δέκα Πρέσβεις κληθηκαν στο τουρκικό ΥΠΕΞ λόγω Καβαλά
06:50
Μειώνονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές
06:49
Σήμερα στην Αθήνα η 9η σύνοδος κορυφής των ηγετών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου
06:28
Νιγηρία: Τουλάχιστον 43 νεκροί από επίθεση ενόπλων
06:25
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο άγνωστου τύπου
06:24
18 Οκτωβρίου
Το θέμα των πολιτογραφήσεων ενόψει των «βουλευτικών» έθεσε η Γενί Ντουζέν
21:42
Aίγυπτος: Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους φιλάθλους και σε μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους
21:32
Πλησίασαν τις 50 χιλιάδες τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
21:02
Υεμένη: 150 αντάρτες Χούθι νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές νότια της Μαρίμπ
20:31
Τσεχία: Ο πρόεδρος Ζέμαν δεν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του
20:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand