Α’ Σύνοδο της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων

Τα ποσοστά αποχής κατά τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες αποδεικνύουν την αδιαφορία των νέων για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στην Α’ Σύνοδο της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Α΄ αυτή Σύνοδος κλείνει τον κύκλο των τριήμερων εκδηλώσεων της 1ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, μια δράση που συνδιοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με το Cyprus Youth DiplomaCY και με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η Σύνοδος αυτή θα δώσει την ευκαιρία στους νέους συμπολίτες μας να προβληματιστούν για θέματα που τους απασχολούν ιδιαίτερα, όπως π.χ. η νεανική ανεργία, ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η συμμετοχή των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να προτείνουν λύσεις για θέματα που τους ταλανίζουν» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Βουλής.
«Η φιλόδοξη αυτή πρωτοβουλία πιστεύω ότι θα δώσει την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν στα κοινά και να καταστούν έτσι ενεργότεροι πολίτες, αφού τα ποσοστά αποχής κατά τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες αποδεικνύουν την αδιαφορία των νέων για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας» σημείωσε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
Η πρωτοβουλία αυτή, συνέχισε, «αποτελεί μια αξιόλογη διοργάνωση, που στοχεύει να δώσει το έναυσμα για δημιουργική και υγιή συμμετοχή και ενεργοποίηση των νέων συμπολιτών μας, που αποτελούν την ελπίδα μας και την επένδυσή μας ως κοινωνία για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο».
Ο κ. Συλλούρης είπε πως οι αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές θα ενημερωθούν για τις εργασίες της Συνόδου και θα συνδράμουν το έργο της, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του Κοινοβουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:12

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
17:55
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βάσα Κελλακίου
15:12
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.