Με αναφορές στο Κυπριακό το μήνυμα Ακιντζί για το Κουρμπάν Μπαϊράμ

Ο τ/κ “λαός” θα πάρει πλέον τη θέση που δικαιούται σε μια νέα ομοσπονδιακή Κύπρο με τη δική του συνιστώσα πολιτεία που θα είναι ίση με εκείνη της “νότιας” Κύπρου, ως αφέντης του σπιτιού του αλλά και ως ιδρυτικός εταίρος, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης προσθέτοντας ότι όταν έρθει η ημέρα θα αποφασίσει (ο τ/κ “λαός”) σε ένα δημοψήφισμα για ένα νέο και λαμπερό μέλλον με ειρήνη, με τη δική του βούληση.

Στο μήνυμά του για το Κουρμπάν Μπαϊράμ που αρχίζει αύριο, ο Μουσταφά Ακιντζί αφού εξέφρασε τις ευχές του επεσήμανε ότι ακόμη μια Γιορτή των Θυσιών και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής άνθρωποι  μετατρέπονται σε ωμά θύματα και βρισκόμαστε στη μέση ενός πολέμου, κάνοντας αναφορά στον πόλεμο στη Συρία με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και τραυματίες, εκατομμύρια πρόσφυγες, ο οποίος δεν τέλειωσε ακόμη. Η μεγαλύτερή του ευχή, είπε, είναι να επικρατήσει εκεχειρία και μόνιμη ειρήνη στη Συρία, στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο.“Στη δική μας χώρα, την Κύπρο, εργαζόμαστε με σοβαρότητα για την δημιουργία ενός ενωμένο ομόσπονδου κράτους από δύο συνιστώσες πολιτείες ως μια δίκαιη λύση που θα μπορεί να γίνει αμοιβαία αποδεκτή”, είπε. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στο μήνυμά του ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι η τελευταία συνάντηση των εντατικοποιημένων συνομιλιών θα γίνει την τρίτη ημέρα του μπαϊραμιού, στις 14 Σεπτεμβρίου , θα ενημερώσουν τον κόσμο για την κατάσταση ως έχει και μετά θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη όπου θα έχει επαφές.“Αυτή τη γιορτινή ημέρα θα ήθελα να ξέρετε ότι πλησιάζουμε στο τέλος πλέον μιας ζωής σε απομόνωση που ζει ο τ/κ 'λαός' εδώ και χρόνια στερούμενος τα συνεταιρικά δικαιώματα σε ένα αναγνωρισμένο κράτος”. Ο τ/κ “λαός”, πρόσθεσε, θα πάρει πλέον τη θέση που δικαιούται σε μια νέα ομοσπονδιακή Κύπρο με τη δική του συνιστώσα πολιτεία που θα είναι ίση με εκείνη της “νότιας” Κύπρου, ως αφέντης του σπιτιού του αλλά και ως ιδρυτικός εταίρος.Όλες τους οι προσπάθειες, συνέχισε, αφορούν την επίτευξη μιας συμφωνίας στην οποία θα μπορέσουν να πουν “ναι” και οι δύο κοινότητες σε ένα δημοψήφισμα και προς αυτή την επίτευξη συμφωνίας έχουν επιτύχει σημαντική πρόοδο. “Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Ωστόσο η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί”. Με λογική και ρεαλισμό πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα και στα υπόλοιπα θέματα που απέμειναν, ανέφερε ο κ. Ακιντζί, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που φτάσουμε σε ένα δημοψήφισμα “χωρίς αμφιβολία θα δοθεί επαρκής χρόνος πριν τη διεξαγωγή του”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:27

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.