Eκτεθειμένη η Αστυνομία από λάθος αστυνομικού σε σχέση με το φονικό της Αγίας Νάπας

Τραγικό λάθος αστυνομικού σε σχέση με την υπόθεση του τετραπλού φόνου της Αγίας Νάπας, φαίνεται να αφήνει εκτεθειμένη την Κυπριακή Αστυνομία στα μάτια της Ιντερπόλ, συμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, "Ο Φιλελεύθερος".

 Οπως γράφει η εφημερίδα, αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στο γραφείο της Interpol Λευκωσίας, στέρησε από την κυπριακή Αστυνομία την ευκαιρία να συλλάβει τους ανθρώπους που οργάνωσαν το μακελειό της 23ης Ιουνίου στην Αγία Νάπα, κατά το οποίο διολοφονήθηκαν, ο επιχειρηματίας, Φάνος Καλοψιδιώτης, ο Λοχίας της Αστυνομίας, Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγος του Σκεύη Χατζηευθυμίου, και ο Αλβανός εκτελεστής, Βόγλι Γιάνι.
 Σύμφωνα με έγγραφα από εσωτερική αλληλογραφία της Αστυνομίας, τα οποία αποκαλύπτει "Ο Φιλελύθερος", ο αστυνομικός, τον περασμένο Μάρτιο, όταν έλαβε πληροφορία ότι θα έφταναν στην Κύπρο Σέρβοι εκτελεστές για σχεδιαζόμενη δολοφονία του Καλοψιδιώτη, αντί να επικοινωνήσει με την Interpol Βελιγραδίου, επικοινώνησε κατά  λάθος με τον οργανωτή των δολοφονιών.
 Το τηλέφωνο του οργανωτή των δολοφονιών βρισκόταν στo σήμα που είχε στείλει στην Κύπρο η Interpol Βελιγραδίου, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση.
 Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο εγκέφαλος των δολοφονιών να ειδοποιήσει τους πληρωμένους εκτελεστές, οι οποίοι είχαν φθάσει  στην Κύπρο από τα κατεχόμενα, ότι το σχέδιο αποκαλύφθηκε και έτσι επέστρεψαν στη Σερβία.
 Ωστόσο οι ηθικοί αυτουργοί τρεις μήνες μετά, χρησιμοποίησαν Αλβανούς εκτελεστές.
 Πέραν του διασυρμού της κυπριακής Αστυνομίας, η Ιντερπόλ Σερβίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, διεμήνυσε ότι θα την καταγγείλει για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών σε εγκληματίες.
 Η Αστυνομία επιβεβαίωσε πως έγινε το λάθος τηλεφώνημα από αστυνομικό, όπως δημοσίευσε ο Φιλελεύθερος.
 Σε ανακοίνωση, η Αστυομία αναφέρει ότι "αποτελεί παραδεκτό γεγονός ότι όντως, στο στάδιο διαβίβασης πληροφορίας της ΙΝΤΕRPOL, έγινε λανθασμένη τηλεφωνική επικοινωνία, για την οποία έχει διεξαχθεί διοικητική έρευνα και κατέδειξε ότι η  επικοινωνία ήταν προϊόν εσφαλμένης αντίληψης και όχι σκόπιμη ενέργεια που ανάγεται σε θέμα διαφθοράς.
 Αναφέρεται ακόμη ότι σε καμία περίπτωση η πληροφορία που δόθηκε από την ΙΝΤΕRPOL Σερβίας, για την άφιξη Σέρβων εκτελεστών στα κατεχόμενα, περιελάμβανε ονόματα υποψήφιων θυμάτων.
 Προστίθεται πως διερευνήθηκαν οι πληροφορίες που τέθηκαν ενώπιον της, με στόχο την αποτροπή οποιασδήποτε εγκληματικής ενέργειας.
 Αν και δεν προέκυψε μαρτυρία για τους πιθανούς στόχους των εκτελεστών, υπογραμμίζει η Αστυνομία, εντούτοις στη βάση κι άλλων πληροφοριών που αξιολογήθηκαν, προέβη σε συγκεκριμένες ενέργειες και έλαβε προληπτικά μέτρα.
 Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι σε σχέση με τις διαρροές υπηρεσιακών εγγράφων, που προκύπτουν μέσα από το δημοσίευμα, θα διοριστεί αξιωματικός, για τη διενέργεια έρευνας.
 Η διαρροή, υπογραμμίζει η Αστυνομία, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα υπηρεσιακή συμπεριφορά.

Σύνταξη: Δέσποινα Κουρή, Στέλλα Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:10

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.