Eκτεθειμένη η Αστυνομία από λάθος αστυνομικού σε σχέση με το φονικό της Αγίας Νάπας

Τραγικό λάθος αστυνομικού σε σχέση με την υπόθεση του τετραπλού φόνου της Αγίας Νάπας, φαίνεται να αφήνει εκτεθειμένη την Κυπριακή Αστυνομία στα μάτια της Ιντερπόλ, συμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, "Ο Φιλελεύθερος".

 Οπως γράφει η εφημερίδα, αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στο γραφείο της Interpol Λευκωσίας, στέρησε από την κυπριακή Αστυνομία την ευκαιρία να συλλάβει τους ανθρώπους που οργάνωσαν το μακελειό της 23ης Ιουνίου στην Αγία Νάπα, κατά το οποίο διολοφονήθηκαν, ο επιχειρηματίας, Φάνος Καλοψιδιώτης, ο Λοχίας της Αστυνομίας, Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγος του Σκεύη Χατζηευθυμίου, και ο Αλβανός εκτελεστής, Βόγλι Γιάνι.
 Σύμφωνα με έγγραφα από εσωτερική αλληλογραφία της Αστυνομίας, τα οποία αποκαλύπτει "Ο Φιλελύθερος", ο αστυνομικός, τον περασμένο Μάρτιο, όταν έλαβε πληροφορία ότι θα έφταναν στην Κύπρο Σέρβοι εκτελεστές για σχεδιαζόμενη δολοφονία του Καλοψιδιώτη, αντί να επικοινωνήσει με την Interpol Βελιγραδίου, επικοινώνησε κατά  λάθος με τον οργανωτή των δολοφονιών.
 Το τηλέφωνο του οργανωτή των δολοφονιών βρισκόταν στo σήμα που είχε στείλει στην Κύπρο η Interpol Βελιγραδίου, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση.
 Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο εγκέφαλος των δολοφονιών να ειδοποιήσει τους πληρωμένους εκτελεστές, οι οποίοι είχαν φθάσει  στην Κύπρο από τα κατεχόμενα, ότι το σχέδιο αποκαλύφθηκε και έτσι επέστρεψαν στη Σερβία.
 Ωστόσο οι ηθικοί αυτουργοί τρεις μήνες μετά, χρησιμοποίησαν Αλβανούς εκτελεστές.
 Πέραν του διασυρμού της κυπριακής Αστυνομίας, η Ιντερπόλ Σερβίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, διεμήνυσε ότι θα την καταγγείλει για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών σε εγκληματίες.
 Η Αστυνομία επιβεβαίωσε πως έγινε το λάθος τηλεφώνημα από αστυνομικό, όπως δημοσίευσε ο Φιλελεύθερος.
 Σε ανακοίνωση, η Αστυομία αναφέρει ότι "αποτελεί παραδεκτό γεγονός ότι όντως, στο στάδιο διαβίβασης πληροφορίας της ΙΝΤΕRPOL, έγινε λανθασμένη τηλεφωνική επικοινωνία, για την οποία έχει διεξαχθεί διοικητική έρευνα και κατέδειξε ότι η  επικοινωνία ήταν προϊόν εσφαλμένης αντίληψης και όχι σκόπιμη ενέργεια που ανάγεται σε θέμα διαφθοράς.
 Αναφέρεται ακόμη ότι σε καμία περίπτωση η πληροφορία που δόθηκε από την ΙΝΤΕRPOL Σερβίας, για την άφιξη Σέρβων εκτελεστών στα κατεχόμενα, περιελάμβανε ονόματα υποψήφιων θυμάτων.
 Προστίθεται πως διερευνήθηκαν οι πληροφορίες που τέθηκαν ενώπιον της, με στόχο την αποτροπή οποιασδήποτε εγκληματικής ενέργειας.
 Αν και δεν προέκυψε μαρτυρία για τους πιθανούς στόχους των εκτελεστών, υπογραμμίζει η Αστυνομία, εντούτοις στη βάση κι άλλων πληροφοριών που αξιολογήθηκαν, προέβη σε συγκεκριμένες ενέργειες και έλαβε προληπτικά μέτρα.
 Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι σε σχέση με τις διαρροές υπηρεσιακών εγγράφων, που προκύπτουν μέσα από το δημοσίευμα, θα διοριστεί αξιωματικός, για τη διενέργεια έρευνας.
 Η διαρροή, υπογραμμίζει η Αστυνομία, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα υπηρεσιακή συμπεριφορά.

Σύνταξη: Δέσποινα Κουρή, Στέλλα Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:10

Τελευταιες Ειδησεις

22 Μαΐου
Το πράσινο φως για την αύξηση των επιτοκίων, έδωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.
06:47
ψευδοκράτος: Στα Βαρώσια διεξάγονται βελτιωτικές εργασίες ασφάλειας για τους επισκέπτες
06:20
Ουκρανία: Τα εγκλήματα πολέμου «δεν θα μείνουν ατιμώρητα» (ευρωπαίος επίτροπος Δικαιοσύνης
05:35
Ουκρανία: 78 γυναίκες ανάμεσα στους αιχμαλώτους που παραδόθηκαν στην Αζοφστάλ
05:33
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει ότι θα εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων
05:27
Ξεπέρασαν τα εκατόν, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη
05:22
Το Κίεβο δεν πρόκειται να αποδεχθεί συμφωνία με τη Μόσχα που θα περιλαμβάνει την παραχώρηση εδαφών
05:17
21 Μαΐου
Τουρκία: Διαδήλωση της αντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδίκη της Τζανάν Καφταντζίογλου
21:39
Ισπανία: Ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται στη χώρα με το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές να φθάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου
21:17
Ευρώπη-Ευλογιά πιθήκων: Περισσότερα κρούσματα εμφανίστηκαν στην Ολλανδία, το πρώτο επιβεβαιωμένο στην Ελβετία, 23 νέα κρούσματα στην Ισπανία και 9 στην Πορτογαλία
20:55
ΥΠΕΞ: Η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου μπορεί να σωθεί μόνο εάν τεθούν σε συζήτηση τα ΜΟΕ
20:27
Yπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον κατεχόμενο Κορμακίτη
20:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand