Σύλληψη 53χρονου για την υπόθεση 156 κιλών κοκαΐνης

Στη σύλληψη του 53χρονου ιδιοκτήτη της αποθήκης αποταμίευσης όπου χθες εντοπίστηκαν τα 156 κιλά κοκαΐνης , προέβη χθες βράδυ η ΥΚΑΝ.  Για την υπόθεση καταζητείται ο 44χρονος εισαγωγέας των ηλεκτρογεννητριών από την Λευκωσία.

Η άριστη ποιότητας κοκαΐνη, εντοπίστηκε ως γνωστό, σε κρύπτη, στο κιβώτιο καυσίμων  των ηλεκτρογεννητριών, μετά από χθεσινές σαρωτικές έρευνες της αστυνομίας, σε αποθήκη αποταμιεύσεως στο Ζακάκι.
Ο 53χρονος συνελήφθη στις δέκα χθες βράδυ και παρά το γεγονός ότι αρνείται οποιαδήποτε ενοχή στην υπόθεση, το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του.
Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι εισαγωγέας των ηλεκτρογεννητριών φέρεται να είναι 44χρονος επιχειρηματίας από τη Λευκωσία.  Ο 44χρονος αναζητήθηκε χθες βράδυ από την αστυνομία, αλλά δεν εντοπίστηκε, έτσι καταζητείται.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο Διοικητής της Υκάν Γαβριήλ Γαβριήλ είπε ότι η πληροφορία για την κοκαΐνη δόθηκε από συναρμόδια υπηρεσία άλλης χώρας και αφού διερευνήθηκε διαπιστώθηκε ότι ήταν βάσιμη.
Η Κύπρος, πρόσθεσε, ήταν διαμετακομιστικός σταθμός και διερευνώνται όλα τα δεδομένα ώστε να διαπιστωθεί που επρόκειτο να σταλούν τα κοντέινερ με τις γεννήτριες οι οποίες περιείχαν τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.
Ο κύριος Γαβριήλ επεσήμανε ότι στην Κύπρο έφθασαν 4 ηλεκτρογεννήτριες, δύο το Απρίλιο και δύο το Μάιο.
Η μια πρόσθεσε, έγινε επανεξαγωγή.
Ο διοικητής της ΥΚΑΝ έθεσε παράλληλα θέμα άρσης απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας υπόπτων για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου δήλωσε ότι στον εντοπισμό της κοκαΐνης βοήθησαν οι πληροφορίες που είχε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών και η σωστή αξιολόγηση της πορείας του φορτίου.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Νικολάου ανέφερε ότι το εμπόρευμα είχε περάσει από δύο άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια χωρίς να γίνει αντιληπτό.
Επεσήμανε ακόμα ότι λόγω του τρόπου, με τον οποίο ήταν συσκευασμένη η κοκαΐνη, ήταν αδύνατο να εντοπιστεί με τη χρήση μηχανικού εξοπλισμού.

Στο εξωτερικό φέρεται να βρίσκεται ο επιχειρηματίας, 44 ετών, διευθυντής της εταιρείας για λογαριασμό της οποίας εισήχθησαν οι ηλεκτρογεννήτριες, στις οποίες ήταν κρυμμένη η τεράστια ποσότητα κοκαΐνης.
Εναντίον του εχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.
Ο διοικητής της ΥΚΑΝ, Γαβριήλ Γαβριήλ, δήλωσε πως εάν επιβεβαιωθεί ότι ο ύποπτος βρίσκεται στο εξωτερικό τότε θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ επεσήμανε ότι πρόκειται για άτομο που δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.
Η αστυνομία συνέλαβε χθες τον ιδιοκτήτη της αποθήκης, όπου φυλάσσονταν οι ηλεκτρογεννήτριες με την κοκαΐνη.
 Ο συλληφθείς αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. δήλωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε ποτέ στην Κύπρο, αφού η μεγαλύτερη μέχρι χθες ήταν η υπόθεση των 100 κιλών
τον Μάρτιο του 2015.
Ο εντοπισμός των ναρκωτικών, είπε, ήταν εξαιρετικά δύσκολος και η επιτυχία εντοπισμού τους οφείλεται στην επίμονη προσπάθεια των μελών μας.
Ανέφερε ότι η μεγάλη αυτή ποσότητα των 156 κιλών κοκαΐνης, η αξία της οποίας ξεπερνά σε χονδρική τιμή τα 10 εκατομμύρια και σε λιανική τα 60 εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι θα επανεξαγόταν, είτε ολόκληρη είτε μέρος αυτής, σε άλλη χώρα.
Ο κύριος Χρυσοστόμου εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την μεγάλη αυτή


Πηγή : Μαρία Κωνσταντίνου / Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:11

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών για τη πράσινης φορολογίας, έστειλε το ΑΚΕΛ
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
11:47
Ατύχημα η έκρηξη που σημειώθηκε σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Το υπουργείο Υγείας έθεσε θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.