Βρετανία: Μεγάλο μποτιλιάρισμα στον αυτοκινητόδρομο προς Χίθροου εξαιτίας διαδήλωσης

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία προκάλεσε η διαδήλωση την οποία διοργάνωσε το αντιρατσιστικό κίνημα "Black Lives Matter". Αποτέλεσμα ήταν ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου να κλείσει, σύμφωνα με την αστυνομία και να προκληθούν κυκλοφοριακό κομφούζιο και μποτιλιαρίσματα.

Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν, εξήγησε η Σκότλαντ Γιαρντ σε ένα δελτίο τύπου. Τέσσερις εξ αυτών τέθηκαν υπό κράτηση σε ένα αστυνομικό τμήμα στο δυτικό Λονδίνο.

Ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου Μ4 –που συνδέει την πρωτεύουσα με το αεροδρόμιο– άνοιξε εκ νέου, ωστόσο τα προβλήματα στην κυκλοφορία παραμένουν σημαντικά, πρόσθεσε η αστυνομία νωρίτερα, εξηγώντας επιπλέον ότι ειδοποιήθηκε γύρω στις 10.30 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου του Χίθροου, τον οποίο επικαλείται το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΑ, η κινητοποίηση δεν εμπόδισε εντούτοις τους επιβάτες να επιβιβαστούν στην ώρα τους στα αεροπλάνα τους.

Το κίνημα "Black lives matter" είχε απευθύνει κάλεσμα από χθες στους πολίτες προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια σειρά διαδηλώσεων στη Βρετανία σήμερα, με σύνθημα "nationwide #shutdown" (Ας κλείσουμε την χώρα) στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σήμερα 5 Αυγούστου συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τον θάνατο του Μαρκ Ντάγκαν, που σκοτώθηκε το 2011 από αστυνομικούς, που τον παρακολουθούσαν. Ο θάνατός του είχε πυροδοτήσει ταραχές σε πολλές πόλεις της Βρετανίας.

Η αστυνομία του Ουέστ Μίντλαντ (κεντρική Βρετανία) γνωστοποίησε επιπλέον ότι συνέλαβε έναν άνδρα και τέσσερις γυναίκες καθώς έκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο στη νοτιοανατολικό Μπέρμιγχαμ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, διαδηλωτές ξάπλωσαν επίσης στις ράγες του δικτύου τραμ στο Νότιγχαμ (κεντρική Βρετανία), αποκλείοντας την κυκλοφορία.

Το "Black lives matter" ανακοίνωσε επίσης ότι θα πραγματοποιήσει διαδηλώσεις από τις 22.00 ώρα Ελλάδας στο Λονδίνο, το Νότιγχαμ και το Μάντσεστερ (βόρεια).

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:10

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
ΠτΔ: Ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κλιματική κρίση
06:44
Διαμαρτυρήθηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι για την οικονομική κρίση και τη διαφθορά στα κατεχόμενα
06:41
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.