Υπό εξαήμερη κράτηση 32χρονος για διαρρήξεις κτιρίων και κλοπής

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα εξαήμερης κράτησης εναντίον Τουρκοκύπριου ηλικίας 32 χρόνων για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διάρρηξης κτιρίου με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης κτιρίου και κλοπής.

Τα αδικήματα  διαπράχθηκαν στις 8 – 9 και 20 Απριλίου και στις 3 Μαΐου 2016 στη Λάρνακα.
 
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης, στις 9 Απριλίου καταγγέλθηκε από υπεύθυνο καταστήματος πώλησης ηλεκτρολογικών ειδών στην Λάρνακα, ότι μεταξύ 8 – 9 Απριλίου 2016, άγνωστοι  διέρρηξαν το κατάστημα με σκοπό την κλοπή. Σύμφωνα με την καταγγελία ο παραπονούμενος μετέβη στο κατάστημα στις οκτώ το πρωί στις 9 Απριλίου και διαπίστωσε ότι άγνωστοι εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν τα κλειδιά συρόμενων συρταριών που βρίσκονται πίσω από τον πάγκο του ταμείου, χωρίς ωστόσο να κλαπεί οτιδήποτε.
 
Η Αστυνομία που μετέβη στο κατάστημα παρέλαβαν αποτυπώματα που στάληκαν στο εργαστήριο και το αποτύπωμα ταυτίστηκε με τον 32χρονο. Η Αστυνομία εξασφάλισε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του υπόπτου, τα στοιχεία του τοποθετήθηκαν στον κατάλογο Stop List και αναζητείτο.
 
Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης στις 20 Απριλίου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από ιδιοκτήτη δύο καταστημάτων οπτικών ειδών στη Λάρνακα ότι μεταξύ 19 – 20 Απριλίου 2016 άγνωστος ή άγνωστοι διέρρηξαν τα καταστήματα του και έκλεψαν γυαλιά ηλίου συνολικής αξίας 21.500 ευρώ.
 
Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας που μετέβησαν στη σκηνή διαπίστωσαν ότι η είσοδος και έξοδος στα καταστήματα επιτεύχθηκε από τους δράστες με σωματική βία, αφού παραβιάστηκε η κύρια είσοδος των υποστατικών και αφαιρέθηκαν οι κλειδαριές.
 
Εξάλλου, στις 6 Μαΐου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Λάρνακα ότι μεταξύ των ημερομηνιών 3 – 6 Μαΐου άγνωστος ή άγνωστοι διέρρηξαν το εστιατόριο και έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, διάφορα οινοπνευματώδη ποτά και τρία tablet συνολικής αξίας 1,700 ευρώ.  
 
Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας και ύστερα από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η είσοδος και έξοδος των δραστών στο εστιατόριο επιτεύχθηκε με σωματική βία, καθώς παραβίασαν ξύλινο παράθυρο της κουζίνας στον πρώτο όροφο αφού σκαρφάλωσαν από πλαϊνή πέργκολα.
 
Η Αστυνομία ύστερα από αξιολόγηση των κλειστών κυκλωμάτων των τριών καταστημάτων, αναγνώρισε ως δράστη τον ύποπτο 32χρονο Τουρκοκύπριο, ο οποίος φέρει τατουάζ στη δεξιά εξωτερική του παλάμη και διακρίνεται στο κλειστό κύκλωμα. Ο δράστης όταν διέρρηξε το εστιατόριο είχε αφήσει ακάλυπτο το πρόσωπο του αφού λόγω του σκότους δεν αντιλήφθηκε το κλειστό σύστημα παρακολούθησης.
 
Χθες ο ύποπτος εντοπίστηκε και  συνελήφθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο στο δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα εξαήμερης κράτησης του.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:11

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Ουκρανία, ενέργεια, επισιτιστική ασφάλεια, άμυνα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου
21:57
Την παραίτηση του Τατάρ ζήτησε στα κατεχόμενα το ΡΤΚ
21:37
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
21:21
Κ.Ε.: Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί μέχρι την 31 Αυγούστου 2022 για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχεται στα €300εκ.
21:00
Στο 81,3% η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών στον Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση
20:44
Αιχμές Αναστασιάδη προς τη διεθνή κοινότητα. Οι Τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν αν επιτέλους κάποιοι ευαισθητοποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
20:26
Αμελητέα άνοδος στο ΧΑΚ την Παρασκευή, σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη
20:12
Βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Περσικό Κόλπο - Διάβημα Ν. Δένδια στο Ιράν
19:51
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό. Εντοπίστηκαν 6,5 κιλά κοκαΐνης
19:37
Σε συμφωνία για κατάργηση του ορυκτού άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή κατέληξαν οι χώρες της G7
19:19
Νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πόνου προσφέρει η «Αροδαφνούσα»
18:52
Στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη επικύρωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ
18:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand