Ολλανδία: Έρευνες για τον θάνατο τριών καρκινοπαθών σε κλινική εναλλακτικής ιατρικής

Οι γερμανικές αρχές, με τη στήριξη της αστυνομίας και της εισαγγελίας της Ολλανδίας, ξεκίνησαν έρευνα μετά τον θάνατο δύο Ολλανδών και μιας Βελγίδας οι οποίοι λάμβαναν "εναλλακτική" θεραπεία σε μια γερμανική ογκολογική κλινική κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ολλανδικής αστυνομίας, πέντε ασθενείς έλαβαν θεραπεία την περασμένη εβδομάδα στην κλινική αυτή, που βρίσκεται στο Μπρίγκεν-Μπραχτ, κοντά στο Ντίσελντορφ. Μια Βελγίδα 55 ετών, ένας συνομήλικός της Ολλανδός και μια 43χρονη Ολλανδέζα πέθαναν λίγες ημέρες μετά την αγωγή που της χορήγησε το αυτοαποκαλούμενο "κέντρο για την εναλλακτική θεραπεία κατά του καρκίνου". Δύο άλλες γυναίκες από την Ολλανδία χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Η 43χρονη Ολλανδέζα, που έπασχε από καρκίνο στο στήθος, παραπονέθηκε αρχικά για πονοκέφαλο, κατόπιν παρουσίασε σύγχυση και αδυνατούσε να μιλήσει. Πέθανε το Σάββατο αλλά τα αίτια του θανάτου της προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί, ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές του Κρέφελντ.

Σύμφωνα με πολλά βελγικά και ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, στο κέντρο αυτό χορηγείται στους καρκινοπαθείς ένα πειραματικό σκεύασμα.

Οι γερμανικές και οι ολλανδικές αρχές εκφράζουν ανησυχία για τις επιπλοκές που ενδέχεται να παρουσιάσουν άλλοι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στην κλινική Klauss Ross. "Μολονότι η ιατρική έρευνα δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τι συνέβη πραγματικά, υπάρχει αυτή τη στιγμή κίνδυνος για την υγεία των ασθενών που έλαβαν θεραπεία σε αυτήν την κλινική", τόνισε η ολλανδική αστυνομία, καλώντας τους να επικοινωνήσουν άμεσα με τις ιατρικές υπηρεσίες.

Οι υπεύθυνοι του κέντρου Klaus Ross δηλώνουν μέσω του ιστοτόπου του "σοκαρισμένοι" από τον θάνατο των ασθενών, διαβεβαιώνοντας ότι συνεργάζονται πλήρως με την έρευνα.

Πηγή : ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:11

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.