Ικανοποίηση Υπ. Μεταφορών για την πρώτη Ναυτική Ακαδημία στην Κύπρο


Την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης στην πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για τη δημιουργία της πρώτης Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, στην τελετή παρουσίασης της, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ναυτικής Εκπαίδευσης της Bernhard Schulte Shipmanagement, στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ.Δημητριάδης είπε πως πρόκειται για μια προσπάθεια, που όχι μόνο έχει τη στήριξη της ίδιας της Κυβέρνησης αλλά και της ίδιας της ναυτιλιακής βιομηχανίας και υπέδειξε ότι η Ακαδημία αυτή έρχεται να καλύψει ένα κενό, καθώς "όλοι αναγνωρίζουμε ότι με την αύξηση των εταιρειών που έρχονται στην Κύπρο παρατηρείται μια έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα στα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με εμπειρία πάνω στη θάλασσα".
 
Αυτή η πρωτοβουλία, τόνισε, έχει την έμπρακτη υποστήριξη της Κυβέρνησης, "αφού εμείς σαν Υπουργείο είχαμε εγκρίνει από πέρσι ένα σχέδιο οικονομικής στήριξης ναυτικών δοκίμων, καθώς και από φέτος έχουμε εγκρίνει και ένα ποσό το οποίο θα παραχωρείται σε υποτροφίες για επαγγέλματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα".
 
Συγκεκριμένα, ο κ.Δημητριάδης υπενθύμισε πως από πέρσι εφαρμόζεται ένα σχέδιο επιδότησης ναυτικών δοκίμων που τυγχάνουν εκπαίδευσης σε πλοίο, ύψους 330 χιλιάδων ευρώ το χρόνο, "που ενθαρρύνει τις εταιρείες να εργοδοτήσουν αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουν να πάρουν την απαραίτητη εμπειρία". Επίσης, πρόσθεσε, από φέτος παραχωρούνται υποτροφίες συνολικού ύψους 45,000 ευρώ για πτυχία που σχετίζονται με τη ναυτιλιακή βιομηχανία και τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν και όσοι επιλέξουν να φοιτήσουν στην Ναυτική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
 
"Αναλόγως και της ανταπόκρισης που θα δούμε, μπορεί αυτή η χορηγία να αυξηθεί", είπε και υπογράμμισε πως "εμείς είμαστε εδώ να δούμε και να βοηθήσουμε στην επιτυχία αυτών των πρωτοβουλιών, γιατί ο τομέας της ναυτιλίας πραγματικά αξίζει την προσοχή μας".
 
Υποδεικνύοντας ότι τα επαγγέλματα αυτά απευθύνονται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες, ο Υπουργός Μεταφορών έκανε έκκληση σε νέους και νέες "να ξεφύγουν από τις εντυπώσεις που είχαν στο παρελθόν και να δουν πραγματικά την πιθανότητα να κάνουν μια καριέρα που θα συμπεριλαμβάνει και τη θάλασσα, διότι προσφέρει τόσο οικονομική όσο και επαγγελματική ικανοποίηση".
 
Είπε, επίσης, ότι το Πανεπιστήμιο έχει ανακοινώσει και ένα σχέδιο για διασφαλισμένη εργοδότηση αποφοίτων της Ακαδημίας και εξέφρασε την εκτίμηση πως σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα Πανεπιστήμια με παρόμοιες πρωτοβουλίες,
 
Την πλήρη στήριξη του Κράτους εξέφρασε εξάλλου ο Υπουργός Μεταφορών και στο χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση, αναφέροντας ότι σύμφωνα με στοιχεία, το ενδιαφέρον των Κυπρίων να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που ευνοεί τα μέγιστα στη δημιουργία της Ναυτικής Ακαδημίας.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:11

Τελευταιες Ειδησεις

22 Μαΐου
Τερματίσθηκε η κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ. Επέστρεψε στη συμπολίτευση η βουλευτής που παραιτήθηκε προχθές
20:12
Δολοφονία ανώτατου στελέχους των Φρουρών της Επανάστασης στο κέντρο της Τεχεράνης
19:37
«Υπέκυψαν» στους Ταλιμπάν οι τηλεπαρουσιάστριες- Εμφανίστηκαν με καλυμμένα πρόσωπα (φώτο)
19:17
Στόχος του Παρισιού είναι «να μην υπάρξει ρωσική νίκη», λέει ο Γάλλος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
18:48
Αλ. Μπουρλά: Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή ότι η ευλογιά των πιθήκων θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο-Στόχος πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού
18:24
Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα σε κέντρα διοίκησης, στρατό και αποθήκες πυρομαχικών
18:02
Eλλάδα: Αύριο τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων
17:42
Η κατάσταση στην Ουκρανία θα συζητηθεί αύριο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων
17:19
Ουκρανία: Παρατείνεται ο στρατιωτικός νόμος για άλλους 3 μήνες
16:56
Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης
16:37
Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα βρίσκεται δίπλα στα χωριά της ορεινής Λάρνακας, ανέφερε η Α. Δημητρίου
16:12
Ευλογιά των πιθήκων: Ένα παιδί μεταξύ των 20 κρουσμάτων στη Βρετανία – Νοσηλεύεται στην εντατική
15:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand