Βρετανία: Πτώση καταγράφει η λίρα μετά την μείωση των επιτοκιών

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων σημείωσε η στερλίνα μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2009, στο πλαίσιο των μέτρων για την τόνωση της οικονομίας μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η στερλίνα υποχώρησε τουλάχιστον 1% έναντι όλων των βασικών νομισμάτων μετά την ομόφωνη απόφαση της εννεαμελούς Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής να μειωθεί το βασικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,25%.

Η κεντρική τράπεζα αναθεώρησε προς τα πάνω τον στόχο για τις αγορές περιουσιακών στοιχείων για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια, αυξάνοντάς τον κατά 60 δισεκ. λίρες στα 435 δισεκ. λίρες. Οι αποδόσεις των βρετανικών κρατικών ομολόγων κατέγραψαν πτώση, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό.

Στις 15:23 ώρα Ελλάδας, η λίρα κατέγραψε πτώση 1,% στα 1,3176 δολάρια, σημειώνοντας την πιο απότομη υποχώρησή της από τις 15 Ιουλίου. Στις 6 Ιουλίου, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 31 ετών στα 1,2798 δολάρια. Έναντι του ενιαίου νομίσματος, η λίρα υποχώρησε κατά 1% στις 84,55 πένες ανά ευρώ.

Πηγή : ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:11

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.