Αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο - Σήμερα η δημοπρασία των τεσσάρων αδειών

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στο τηλεοπτικό τοπίο, καθώς σήμερα πραγματοποιείται η δημοπρασία για τη χορήγηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Τύπου, πρώτοι έφτασαν οι άνθρωποι της Singular Logic, της εταιρείας που έχει αναλάβει το διαγωνισμό.

Η προσέλευση των εκπροσώπων των 8 υποψηφίων ξεκίνησε στις 7 το πρωί. Οι υποψήφιοι είναι τελικά οκτώ, καθώς έμεινε εκτός διαδικασίας, ο τηλεοπτικός σταθμός «Ε», διότι υπήρξε ζήτημα με την εγγυητική επιστολή που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του Φίλιππος Βρυώνης.

Εκτός από τους υποψήφιους καναλάρχες, εντός του κτηρίου βρίσκονται μόνο τα μέλη της Επιτροπής που θα διεξάγει το διαγωνισμό και οι υπάλληλοι της ΓΓΕΕ που έχουν επιλεγεί για να συνδράμουν υποστηρικτικά στην όλη διαδικασία.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Απο το μεσημέρι της Κυριακής, οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί ενώ από το βράδυ της Δευτέρας, άνδρες των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας είναι παρατεταγμένοι στις τέσσερις γωνιές του τετραγώνου και δεν επιτρέπουν τη διέλευση αυτοκινήτων.

Η πρόσβαση των δημοσιογράφων έχει απαγορευθεί ενώ έχει επιτραπεί η είσοδος μόνο στις κάμερες της ΕΡΤ. Στελέχη των διωκτικών αρχών εγκατέστησαν ειδικό μηχάνημα απενεργοποίησης των ηλεκτρονικών συσκευών (jammer blocker), σε περίπτωση που κάποιος προσπαθούσε να περάσει τηλέφωνο στον χώρο.

Ποιοι είναι οι κανόνες

Οι υποψήφιοι καναλάρχες και οι συνεργάτες τους έχουν δικαίωμα να αποχωρήσουν μόνο όταν θα έχει δημοπρατηθεί και η τέταρτη τηλεοπτική άδεια. Κάθε αντιπροσωπεία είναι εξαμελής και δεν έρχεται σε επαφή με τις υπόλοιπες αντιπροσωπείες. Για τον σκοπό αυτόν θα φιλοξενηθούν ανά δύο σε κάθε όροφο.

Τις σφραγισμένες προσφορές μεταφέρουν άνδρες ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στον χώρο υπάρχουν και δύο δικαστικοί επιμελητές. Τα δωμάτια εντός των οποίων διεξάγεται η πλειοδοσία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εποπτεύονται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Η καρδιά της όλης διαδικασίας χτυπά στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της Γραμματείας, που αποτελεί και το στρατηγείο της Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, σε συνθήκες πλήρους μυστικότητας.

Πηγή : Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:39

Τελευταιες Ειδησεις

22 Μαΐου
Πράσινο φως για αύξηση των επιτοκίων, έδωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.
06:47
Ψευδοκράτος: Στα Βαρώσια διεξάγονται βελτιωτικές εργασίες ασφάλειας για τους επισκέπτες
06:20
Ουκρανία: Τα εγκλήματα πολέμου «δεν θα μείνουν ατιμώρητα» (ευρωπαίος επίτροπος Δικαιοσύνης)
05:35
Ουκρανία: 78 γυναίκες ανάμεσα στους αιχμαλώτους που παραδόθηκαν στην Αζοφστάλ
05:33
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει ότι θα εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων
05:27
Ξεπέρασαν τα εκατόν, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη
05:22
Το Κίεβο δεν πρόκειται να αποδεχθεί συμφωνία με τη Μόσχα που θα περιλαμβάνει την παραχώρηση εδαφών
05:17
21 Μαΐου
Τουρκία: Διαδήλωση της αντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδίκη της Τζανάν Καφταντζίογλου
21:39
Ισπανία: Ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται στη χώρα με το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές να φθάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου
21:17
Ευρώπη-Ευλογιά πιθήκων: Περισσότερα κρούσματα εμφανίστηκαν στην Ολλανδία, το πρώτο επιβεβαιωμένο στην Ελβετία, 23 νέα κρούσματα στην Ισπανία και 9 στην Πορτογαλία
20:55
ΥΠΕΞ: Η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου μπορεί να σωθεί μόνο εάν τεθούν σε συζήτηση τα ΜΟΕ
20:27
Yπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον κατεχόμενο Κορμακίτη
20:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand