Για τα προαπαιτούμενα για τη δόση 2,8 δις συζήτησαν Μοσκοβισί - 'Ελληνες Υπουργοί

Συνάντηση στις Βρυξέλλες είχαν σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με κοινοτική πηγή, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί  και οι Υπουργοί  Οικονομικών και Οικονομίας της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, αντίστοιχα

.Η συνάντηση ήταν μια ευκαιρία να συνεχιστούν οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Επιτρόπου και των Υπουργών στην Αθήνα τον Ιούλιο.Οι δύο πλευρές κατέγραψαν την πρόοδο που σημειώνεται σε σχέση τα ορόσημα και συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, το Σεπτέμβριο, προκειμένου να υπάρξει μια θετική δυναμική ενόψει της δεύτερης αναθεώρησης αυτό το φθινόπωρο .Συμφωνήθηκε επίσης ότι η αξιολόγηση θα πρέπει με τη σειρά της να προχωρήσει σε ταχεία ολοκλήρωση, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν πριν το τέλος του έτους για το χρέος και για την εμπλοκή του ΔΝΤ .Για τη διευκόλυνση των στόχων αυτών, συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να εργαστούν από κοινού για την περαιτέρω βελτίωση των μεθόδων εργασίας και για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού και πρόληψης στην αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων .Παρομοίως, σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή, στη συνάντηση του Επιτρόπου Μοσκοβισί με τους Υπουργούς Τσακαλώτο,  Σταθάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να εκταμιευθεί άμεσα η δόση των 2,8 δις ευρώ, και το ίδιο να συμβεί και με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη ρύθμιση του χρέους.

Επίσης να δημιουργηθεί ένα «κόκκινο τηλέφωνο» για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τυχόν θέματα που ανακύπτουν. Και αυτό γιατί υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης συνεργασίας και πρέπει να αξιοποιηθεί.

Ακόμη και οι δύο πλευρές θεωρούν σημαντικό να υπάρξει εξειδίκευση όλων των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα στις αγορές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:40

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Νεκρός δεκαπεντάχρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη
06:17
Επιστολή ΠτΔ προς τον Ερσίν Τατάρ για υιοθέτηση ΜΟΕ με στόχο την επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό
05:53
27 Μαΐου
Ουκρανία, ενέργεια, επισιτιστική ασφάλεια, άμυνα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου
21:57
Την παραίτηση του Τατάρ ζήτησε στα κατεχόμενα το ΡΤΚ
21:37
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
21:21
Κ.Ε.: Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί μέχρι την 31 Αυγούστου 2022 για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχεται στα €300εκ.
21:00
Στο 81,3% η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών στον Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση
20:44
Αιχμές Αναστασιάδη προς τη διεθνή κοινότητα. Οι Τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν αν επιτέλους κάποιοι ευαισθητοποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
20:26
Αμελητέα άνοδος στο ΧΑΚ την Παρασκευή, σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη
20:12
Βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Περσικό Κόλπο - Διάβημα Ν. Δένδια στο Ιράν
19:51
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό. Εντοπίστηκαν 6,5 κιλά κοκαΐνης
19:37
Σε συμφωνία για κατάργηση του ορυκτού άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή κατέληξαν οι χώρες της G7
19:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand