ΗΠΑ : Απαράδεκτες οι συγκρούσεις Τουρκίας - Συρίας

Οι ΗΠΑ επέκριναν σήμερα ως "απαράδεκτες" τις συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις και ορισμένες οργανώσεις της αντιπολίτευσης στη βόρεια Συρία και ζήτησαν απ' όλα τα ένοπλα μέρη, που παίρνουν μέρος στις συγκρούσεις αυτές, να αποσυρθούν και να επικεντρώσουν στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

"Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι θεωρούμε απαράδεκτες και πηγή βαθιάς ανησυχίας τις συγκρούσεις αυτές σε περιοχές όπου δεν βρίσκεται το ISIL", έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Μπρετ Μακγκάρκ, ο ειδικός προεδρικός απεσταλμένος στον συνασπισμό που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος, επικαλούμενος μια δήλωση του υπουργείου Άμυνας.
"Καλούμε όλους τους ένοπλους πρωταγωνιστές να αποσυρθούν ... οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες για να διευκολύνουν μια τέτοια απεμπλοκή και την ενότητα στην αντιμετώπιση του ISIL, που παραμένει μια θανάσιμη και κοινή απειλή".
Η Τουρκία και σύροι αντάρτες που είναι σύμμαχοί της κατέλαβαν χθες Κυριακή εδάφη που ελέγχονταν από κουρδικές δυνάμεις, κατά την πέμπτη ημέρα της εκστρατείας που πραγματοποιούν στη Συρία και για την οποία μια οργάνωση που παρακολουθεί τη σύγκρουση ανακοίνωσε πως έχει στοιχίσει μέχρι τώρα τη ζωή σε 35 χωρικούς.
Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν πως στόχος τους στη Συρία είναι να απωθήσουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, αλλά και να εξασφαλίσουν ότι οι μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής δεν θα επεκτείνουν τα εδάφη που ήδη ελέγχουν κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.
Οι μαχητές της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Ωστόσο η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, θεωρεί πως η YPG είναι μια προέκταση του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που εδώ και τρεις δεκαετίες διεξάγει ένοπλη εξέγερση στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:40

Τελευταιες Ειδησεις

15 Οκτωβρίου
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αμερικανικό αντιτορπιλικό προσπάθησε να παραβιάσει τα χωρικά της ύδατα
21:52
Εκτοξεύτηκε η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή για τον διαστημικό σταθμό Tiangong
21:51
ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αναρρώνει στο νοσοκομείο από μια λοίμωξη
21:49
Υπό την αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τ η δολοφονία του Βρετανού βουλευτή σερ Ντέιβιντ Έιμες
21:07
Σύστημα πληρωμών στο μετρό της Μόσχας με βάση αναγνώριση προσώπου
20:36
Την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης σε ΕΕ και Κύπρο, συζήτησε η Γιόχανσον στην Τουρκία
20:32
142 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Παρασκευή, κανένας θάνατος
19:57
Κοινό ανακοινωθέν ΗΠΑ-Ελλάδας για τον στρατηγικό διάλογο, αναφορά και σε Κύπρο
19:29
Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε στην ΕΕ το Σχέδιο Δημοσιονομικού Προγράμματος 2022
18:57
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τάλα
18:31
Κέρδη παρουσίασε την Παρασκευή το ΧΑΚ, εβδομαδιαία πτώση
18:28
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Τάλα, ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand