Πανέτοιμο σε όλα τα επίπεδα για τη νέα σχολική χρονιά το ΥΠ. Παιδείας

Είμαστε πανέτοιμοι σε όλα τα επίπεδα για να ξεκινήσουμε τη νέα σχολική χρονιά διαβεβαίωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Ο κ. Καδής πραγματοποίησε επίσκεψη στην αποθήκη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού όπου και ενημερώθηκε σχετικά με τη διαδικασία αποστολής των βιβλίων στις σχολικές μονάδες.
Σε δηλώσεις του εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι το σύνολο των βιβλίων έχουν ήδη, όπως είπε, φτάσει ή θα φτάσουν εντός των επόμενων ημερών στις σχολικές μονάδες. Μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, ανέφερε, θα φτάσει σχεδόν το 100% των βιβλίων στα σχολεία. Παράλληλα, πρόσθεσε, δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πρόβλημα σε κανένα μάθημα.
Συνολικά το κόστος των βιβλίων ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, 20 ευρώ δηλαδή ανά μαθητή.
Το Υπουργείο προμηθεύει με βιβλία τόσο τα σχολεία του Δημοσίου όσο και ιδιωτικά σχολεία ιδίου τύπου ενώ για την περίπτωση των ιδιωτικών σχολείων που δεν είναι ιδίου τύπου με τα δημόσια μπορούν να αγοράζουν τα βιβλία από τις αποθήκες του Υπουργείου. Σημείωσε επίσης ότι το Υπουργείο προμηθεύει με βιβλία όχι μόνο τα σχολεία στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Αγγλία, στην Αμερική και σε άλλες περιοχές όπου υπάρχει ελληνική ομογένεια.
Σε ερώτηση κατά πόσο τα εγκλωβισμένα παιδιά θα πάρουν και αυτά έγκαιρα τα βιβλία τους ο Υπουργός απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες για να βρίσκονται τα βιβλία έγκαιρα στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου.

Συνάντηση με την ΠΟΕΔ

Αναφερόμενος στη χτεσινή συνάντηση με την ηγεσία της ΠΟΕΔ είπε ότι αυτή διεξήχθη σε ένα πολύ εποικοδομητικό και θετικό κλίμα, σημειώνοντας πως ουσιαστικά χτες και με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου επιβεβαιώθηκαν όσα το ΥΠΠ έλεγε την τελευταία περίοδο στην ΠΟΕΔ, ότι δηλαδή θα λαμβάνονταν μέτρα για αντιμετώπιση της παραβατικότητας, την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού, τη στήριξη των σχολείων για εφαρμογή του νέου πλαισίου για επαγγελματική μάθηση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
«Όλα αυτά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου γίνονται πράξη και επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά αυτό που διαβεβαιώναμε όλη αυτή την περίοδο και την ΠΟΕΔ και τους εκπαιδευτικούς εταίρους που ενδιαφέρονται γύρω από αυτά τα θέματα» είπε και πρόσθεσε ότι με τα δεδομένα αυτά ο ίδιος θεωρεί ότι τα σχολεία είναι πλήρως στελεχωμένα.
«Είμαστε πανέτοιμοι σε όλα τα επίπεδα για να ξεκινήσουμε τη νέα σχολική χρονιά» τόνισε.
Αναφέρθηκε επίσης σε έργα υποδομής που γίνονται στις σχολικές μονάδες λέγοντας ότι και σε αυτό τον τομέα καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια έτσι ώστε τα έργα που θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να ολοκλρωθούν και τα υπόλοιπα να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεάζουν είτε την ασφάλεια είτε τη λειτουργικότητα των σχολείων.
Ανέφερε επίσης ότι πρόκειται να συναντηθεί τη Δευτέρα και με την ΟΕΛΜΕΚ, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα του ΥΠΠ προς τους εκπροσώπους της ΟΕΛΜΕΚ θα αποφευχθεί η όποια αναστάτωση.
Απαντώντας στο κατά πόσο πρόκειται να ικανοποιηθούν αιτήματα σε ό,τι αφορά θέσεις ο κ. Καδής είπε ότι «δεν θα ικανοποιηθούν αιτήματα στη βάση της λογικής να προσληφθούν περισσότεροι (εκπαιδευτικοί)» και τόνισε ότι η προσέγγιση του ΥΠΠ είναι ξεκάθαρη «οι όποιες ανάγκες προσδιορίζονται στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών».

Δήλωσε παράλληλα βεβαιότητα ότι εφόσον οι εκπαιδευτικοί προσέλθουν στο διάλογο με σύνεση και υπευθυνότητα θα αντικρίσουν θετικά τις προτάσεις του ΥΠΠ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:45

Τελευταιες Ειδησεις

15 Οκτωβρίου
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αμερικανικό αντιτορπιλικό προσπάθησε να παραβιάσει τα χωρικά της ύδατα
21:52
Εκτοξεύτηκε η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή για τον διαστημικό σταθμό Tiangong
21:51
ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αναρρώνει στο νοσοκομείο από μια λοίμωξη
21:49
Υπό την αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τ η δολοφονία του Βρετανού βουλευτή σερ Ντέιβιντ Έιμες
21:07
Σύστημα πληρωμών στο μετρό της Μόσχας με βάση αναγνώριση προσώπου
20:36
Την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης σε ΕΕ και Κύπρο, συζήτησε η Γιόχανσον στην Τουρκία
20:32
142 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Παρασκευή, κανένας θάνατος
19:57
Κοινό ανακοινωθέν ΗΠΑ-Ελλάδας για τον στρατηγικό διάλογο, αναφορά και σε Κύπρο
19:29
Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε στην ΕΕ το Σχέδιο Δημοσιονομικού Προγράμματος 2022
18:57
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τάλα
18:31
Κέρδη παρουσίασε την Παρασκευή το ΧΑΚ, εβδομαδιαία πτώση
18:28
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Τάλα, ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand