Ο χριστιανισμός της Μ. Ανατολής θα επιβιώσει

Τη βεβαιότητα ότι με τη χάρη του Θεού ο χριστιανισμός της Μέσης Ανατολής θα επιβιώσει, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, υποδεχόμενος στην Αρχιεπισκοπή τον Πατριάρχη Αντιόχειας Ιωάννου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Ο Πατριάρχης Αντιόχειας τόνισε ότι “όλοι οι Σύροι, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, είναι αποφασισμένοι να παραμείνουμε στη χώρα και στα σπίτια μας”, ενώ ευχήθηκε να βρεθεί λύση για το Κυπριακό.

O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος πραγματοποίησε πριν περίπου ένα μήνα επίσκεψη στη Δαμασκό, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τη χάρη του Θεού ο χριστιανισμός της Μέσης Ανατολής θα επιβιώσει, θα ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και θα αντιταχθούμε στα στυγνά συμφέροντα των ισχυρών της γης.
Aνέφερε ότι αύριο θα μεταβούν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης όπου θα λειτουργήσουν και στη συνέχεια θα συνομιλήσουν με τα παιδιά από την Μέση Ανατολή που φιλοξενούνται εκεί."Θα ακούσουμε τα παιδιά αν έχουν να μας εισηγηθούν κάτι ούτως ώστε η παραμονή τους εκεί να γίνεται καλύτερη”, σημείωσε.

Ο Πατριάρχης Αντιόχειας ανέφερε ότι οι δύο εκκλησίες Κύπρου και Αντιοχείας ήταν μαζί από τότε που ξεκίνησε ο χριστιανισμός, “μια μαρτυρία, μια οικογένεια, μια ορθοδοξία, και με την χάρη του Θεού έτσι θα είμαστε πάντα”.
Ανέφερε ότι η επίσκεψη του στην Κύπρο “θα είναι ευκαιρία να δούμε τα παιδιά τα δικά μας, από διάφορες εκκλησίες, που φιλοξενεί σε μια κατασκήνωση ο Μακαριότατος εδώ στην Κύπρο και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την φιλοξενία αυτών των παιδιών τα τελευταία έξι χρόνια.
Οι Εκκλησίες Κύπρου και Αντιοχείας θα στηρίζουν η μια την άλλη, δήλωσαν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Συναντήθηκαν στην Αρχιεπισκοπή και όπως δήλωσε ο Μακαριώτατος, η παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας θα συμβάλει στην περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δυο εκκλησιών.
Ο Πατριάρχης Ιωάννης αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία των δυο εκκλησιών, τονίζοντας ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στη Συρία ήταν μεγάλη παρηγοριά και ένα ταξίδι με πολλά μηνύματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:45

Τελευταιες Ειδησεις

28 Οκτωβρίου
Νέα διαδικτυακή απάτη σχετίζεται με τραπεζικούς λογαριασμούς
16:25
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ζητά πιστοποιητικό COVID-19 από τις 3/11, σύμφωνα με δημοσίευμα
16:09
Δεύτερη δασική πυρκαγιά κοντά στην Ίνεια την Πέμπτη τέθηκε υπό έλεγχο
16:07
Ευγνωμοσύνη για τη συμπαράσταση στον αγώνα της Κύπρου εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΑΜ
15:02
Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια που επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα
14:35
Ο κυπριακός ελληνισμός οφείλει να αντλήσει διδάγματα από το έπος του '40, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ
14:31
Απαντούμε ξανά ένα μεγάλο ΟΧΙ στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ
14:30
Με στίχους του Κωστή Παλαμά το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του F-16 της ομάδας «Ζευς» για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
14:27
Εντός των ερχόμενων εβδομάδων ο διορισμός απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, λέει ο Εκπρόσωπος
13:38
«Τιμούμε σήμερα αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν κόντρα στο φασισμό και στον κατακτητή», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης
13:36
Μπεργκ: «Είμαστε απογοητευμένοι, έχουμε την ευκαιρία με Ανόρθωση» (video)
13:06
Ο Βασίλης Δημητρίου στο ντέρμπι Ομόνοια - Ανόρθωση / Στο VAR o Αzeveto Malheiro Miguel
12:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand