ΚΕ: Η εκτίμηση Μπάιντεν είναι ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται τα οφέλη από τη λύση

Η εκτίμηση του Αμερικανού Αντιπροέδρου Τζο Μπάϊντεν είναι ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται τα οφέλη τα οποία θα προκύψουν για την ίδια μέσα από τη λύση του Κυπριακού, ιδιαίτερα στον πολιτικό και στον οικονομικό τομέα.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι η Άγκυρα αντιλαμβάνεται επίσης ότι χωρίς την επίλυση του Κυπριακού πολλά οφέλη στον ενεργειακό τομέα δεν μπορούν καν να διερευνηθούν για την ίδια.
Το σχόλιο του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον κύριο Μπάϊντεν, πρόσθεσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ήταν ότι τα ψέματα έχουν τελειώσει.Του επισήμανε, ότι στο πλαίσιο των έξι συναντήσεων που ακολουθούν θα ξεκαθαρίσουν πολλές θέσεις και προθέσεις και κατά πόσον η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει.
 Ο κύριος Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι ο Τζο Μπάϊντεν μετέφερε την θέση της Λευκωσίας στο θέμα των εγγυήσεων, προσθέτοντας ότι αποτελεί και δική του εκτίμηση ότι είναι δυνατόν να βρεθεί εκείνος ο Μηχανισμός στο συγκεκριμένο θέμα που να προσφέρει ασφάλεια στο σύνολο του Κυπριακού λαού.
 Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είπε ότι σε μιά τέτοια περίπτωση, δεν θα γίνει πριν από τις εικοσιτέσσερις Σεπτεμβρίου, εβδομάδα κατά την οποία θα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
 Επισήμανε παράλληλα ότι η Ελληνοκυριακή πλευρά, δεν ανησυχεί από το ενδεχόμενο μιάς τέτοιας συνάντησης, καθότι έχει ξεκάθαρες θέσεις.
 Αντίθετα, είπε, τέτοιες συναντήσεις δίνουν την ευκαιρία να ξεκαθαριστούν τα πραγματικά δεδομένα.
 Καταλήγοντας, ο κύριος Χριστοδουλίδης, είπε ότι στις δεκατέσσερις Σεπτεμβρίου, οπότε ολοκληρώνεται η παρούσα φάση των συνομιλιών, ο Πρόεδρος έχει αποφασίσει να συγκαλέσει το απόγευμα το Εθνικό Συμβούλιο για να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα.

Σύνταξη: Μαρία Βρυωνίδου
Πηγή: ΤΡΙΤΟ ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:46

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τις αναφορές του Προέδρου της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan:
22:11
Η Λιθουανία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Μόσχα
21:51
Νέες, φιλορωσικές αρχές Χερσώνας: Το ρούβλι επίσημο νόμισμα της επαρχίας
21:38
Η εταιρεία Starbucks αποχωρεί από την Ρωσία μετά από 15 χρόνια
21:30
Φεστιβάλ Καννών: Οι γυναίκες καταλαμβάνουν το κόκκινο χαλί
21:15
Ουκρανία: Μια μητέρα, η οποία έχασε τον μονάκριβο γιο της, θρηνεί για τους νεκρούς της Μαριούπολης που δεν έχουν κανέναν να τους κλάψει
21:11
Ερντογάν: Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης-Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του
21:09
Ερντογάν: Έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία "ζώνης ασφαλείας" στα νότια σύνορα
21:07
Δύο νεκροί και120 τραυματίες από έκρηξη στο Αμπού Ντάμπι
21:04
Για το όραμα της πράσινης μετάβασης μίλησε σε προσυνέδριο του ΔΗΣΥ στην Αγλαντζιά ο Α. Νεοφύτου
21:02
Θα βελτιώσουν τα οδοφράγματα και θα ζητήσουν διάνοιξη κι άλλων, δήλωσε ο Ουστέλ
21:00
Αύξηση 1% στην ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις αναφορές Κριστίν Λαγκάρντ
20:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand