Ομπάμα : Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα άσκησε δριμεία κριτική σήμερα στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που ίσως τον διαδεχθεί στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, λέγοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «τρομερά απροετοίμαστος» για να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στις ΗΠΑ, ενώ κατήγγειλε την ηγεσία του κόμματός του μεγιστάνα που τον υποστηρίζει.

«Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον.

«Το είπα την περασμένη εβδομάδα. Δεν σταματά να το αποδεικνύει» επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις που έκανε δημοσίως ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των γονέων ενός μουσουλμάνου λοχαγού που σκοτώθηκε στο Ιράκ το 2004.

Το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επικρίνει μια οικογένεια «που έχει κάνει απίστευτες θυσίες για αυτήν την χώρα, το γεγονός ότι δεν φαίνεται να γνωρίζει τα βασικά σχετικά με σημαντικά ζητήματα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, δείχνουν ότι είναι τρομερά απροετοίμαστος για αυτή την θέση», επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης, Λι Χσιέν Λουνγκ.

Ο Ομπάμα καταφέρθηκε εναντίον των ηγετικών στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ:

«Έρχεται μια στιγμή που πρέπει να λέει κανείς "αρκετά"», υπογράμμισε.

«Είναι ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς την κριτική που (του) ασκούν επανειλημμένα οι Ρεπουμπλικανοί ηγέτες, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία και σημαίνοντα στελέχη όπως ο Τζον Μακέιν», υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2008, πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Το ζήτημα που πρέπει να θέσουμε, πέρα από το ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να λέμε απερίφραστα ότι αυτό που είπε είναι απαράδεκτο, είναι το εξής: "γιατί συνεχίζετε να τον υποστηρίζετε; Τι λέει αυτό για το κόμμα σας και τον υποψήφιό του;"» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή : ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:13

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.