Κακοτεχνίες σε συγκρότημα διαμερισμάτων ΚΟΑΓ

Σωρεία λαθών, κακοτεχνιών και παραλείψεων φαίνεται να υπήρξε στην κατασκευή του συγκροτήματος διαμερισμάτων "Νηρέας", του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ), στη Λεμεσό.

Δύο χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το ΡΙΚ, ακολούθησαν έρευνες του ίδιου του Οργανισμού, αλλά και του γενικού ελεγκτή της Δημοκρατίας, που δικαιώνουν τους ιδιοκτήτες.
Ωστόσο, το κόστος επιδιόρθωσης του συγκροτήματος -που ανέρχεται στο μισό εκατομμύριο ευρώ- θα καταβληθεί από τον φορολογούμενο πολίτη.
Ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης θα αποφασίσει την παραπομπή, ή όχι, της υπόθεσης στον γενικό εισαγγελέα για γνωμάτευση επί του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τους εμπλεκόμενους: Το πρώην διοικητικό συμβούλιο και λειτουργούς του Οργανισμού Αναπτύξεως Γης, καθώς και ιδιώτες.
Με τα πειθαρχικά αδικήματα, θα ασχοληθεί το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, το οποίο κινείται ήδη νομικά εναντίον των ιδιωτών μελετητών και όσων επέβλεπαν το έργο.
Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στη Λεμεσό, τρία είναι τα πιο σημαντικά σημεία της έρευνας του ΚΟΑΓ:
1. Η προσφορά για το συγκεκριμένο έργο είχε κατακυρωθεί από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο κατά 480 χιλιάδες ευρώ περισσότερα από το καθορισμένο ανώτατο ποσό και παρά τις περί του αντιθέτου εισηυγήσεις των τεχνοκρατών του Οργανισμού.
2. Κατά την ημερομηνία υποβολής της προσφοράς του, ο εργολάβος δεν ήταν εγγεγραμμένος στο μητρώο εργοληπτών και δεν έπρεπε να είχε κατακυρωθεί σε αυτόν η προσφορά. Επίσης, η γη στην οποία θα ανεγειρόταν το συγκρότημα, ανήκε τότε κατά το ήμισυ στον συγκεκριμένο εργολάβο.
3. Καταπέλτης είναι η τρίτη έρευνα από ιδιώτη πραγματογνώμονα που διόρισε το διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΑΓ: Κακοτεχνίες, τεχνικά λάθη, αστοχία υλικών που ήταν εκτός προδιαγραφών και λανθασμένη μελέτη για το αποχετευτικό σύστημα του συγκροτήματος.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου
Ανταπόκριση: Σωτηρούλα Χριστοφίδου, ΡΙΚ/Λεμεσός

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:56

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Αύξηση διασποράς κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο αλλά σταθερή η τιμή R
16:38
Οι αντίπαλοι των κυπριακών ομάδων
16:27
Εγκαθίδρυση Συστήματος «Πληρώνω Όσο Πετώ»
16:24
Πιθανός ημιτελικός μεταξύ Τζόκοβιτς και Τσιτσιπά στο Γουίμπλετον
16:18
"Για το ωραίο και τ' αληθινό", η ΚΟΕ τίμησε την ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου
16:13
Γενικός Εισαγγελέας: Εισηγείται ολική αναθεώρηση ή και εκσυγχρονισμό του περί Θανατικών Ανακριτών Νόμου
16:05
Φον Ντερ Λάιεν: Δε θα δεχθούμε ποτέ, μα ποτέ ως ΕΕ τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό
16:04
ΗΠΑ: Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: 4 νεκροί, 159 αγνοούμενοι
15:44
Στα χέρια της οικογένειας του Θανάση τα πορίσματα των επιστημονικών εξετάσεων
15:32
Ικανοποίηση για τη στήριξη των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε ο ΠτΔ μετά την Σύνοδο Κορυφής και την συνάντηση του με τον Α. Γκουτέρες
15:21
Κ.Μητσοτάκης: "Είμαι ικανοποιημένος από το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία"
15:04
Την απογοήτευσή του για τους όρους που έθεσε η Τουρκία στη Γενεύη εξέφρασε στον Α. Γκουτέρες ο ΠτΔ
14:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand