Κύπρια εικαστικός στην Μπιενάλε της Σαντορίνης

Με το έργο "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων", η Κύπρια εικαστικός Άννα Βασιλείου έγινε δεκτή και θα συμμετάσχει στην Μπιενάλε Σαντορίνης, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την 15η Οκτωβρίου 2016.

Το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να δημιουργήσουν οι καλλιτέχνες αφορά τον γνωστό μύθο της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων και ειδικότερα, "Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων. Ποια είναι η Αλίκη; Πού είναι η χώρα των θαυμάτων; Ποιο είναι το θαύμα;".
Σε απαντητική επιστολή τους προς την εικαστική πρόταση της Άννας Βασιλείου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπιενάλε Σαντορίνης Κυριάκος Κίκος Παπαδόπουλος και ο επιμελητής της, Γκρέγκορι Φράγκος, σημειώνουν ότι η συμμετοχή της Κύπριας εικαστικού βοηθά την Μπιενάλε να δημιουργήσει μια υψηλής ποιότητας έκθεση, γι' αυτό και το έργο της "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" έχει γίνει αποδεκτό για συμπερίληψη στη διοργάνωση του 2016.
Προσθέτουν ότι "ο δυνατός συμβολισμός, η αυθεντικότητα, η καλλιτεχνική ποιότητα, το βιογραφικό σας, η πείρα και η φήμη σας ως καλλιτέχνη ήταν τα κύρια κριτήρια επιλογής που λήφθηκαν υπόψη στην επιλογή μας για συμμετοχή στην 3η Μπιενάλε Σαντορίνης".
Καλλιτεχνικός διευθυντής και επιμελητής εκφράζουν ευχαριστίες προς την Άννα Βασιλείου, η οποία -όπως αναφέρουν- τους επέτρεψε να εντάξουν τη δουλειά της στην 3η διεθνή έκθεση.
Δίνουν την υπόσχεση στην Κύπρια εικαστικό ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε να διαχέονται το σκεπτικό και οι ιδέες της στους ξένους επισκέπτες της Μπιενάλε Σαντορίνης.
Καινοτομία της φετινής Μπιενάλε είναι ότι δεν θα οριστεί κριτική επιτροπή, αλλά οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν για το έργο που τους άρεσε περισσότερο μέσω ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας, έτσι ώστε να αναδειχθούν οι τρεις φιναλίστ.
Η Άννα Βασιλείου θα είναι παρούσα στα εγκαίνια της Μπιενάλε Σαντορίνης την 1η Σεπτεμβρίου.
Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1974 και από πολύ νεαρή ηλικία ανακάλυψε το πάθος της για τη ζωγραφική και το σχέδιο. Άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα από πολλούς Κύπριους καλλιτέχνες και άρχισε να εκθέτει τη δουλειά της σε ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο.
Το 1985 πραγματοποίησε την 1η ατομική της έκθεση στο Δημαρχείο Λάρνακας.
Είναι κάτοχος πτυχίου Μάστερ στην Τέχνη από το Πανεπιστήμιο Κεντάκι των ΗΠΑ από όπου αποφοίτησε το 2003.
Έργα της έχουν συμπεριληφθεί σε γκαλερί των ΗΠΑ και της Κύπρου και πίνακές της βρίσκονται σε δημόσιες ή ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρο και ΗΠΑ.
Επίσης, η Άννα Βασιλείου ήταν η μοναδική συμμετοχή από την Κύπρο που έφτασε στον τελικό του διεθνούς διαγωνισμού "ART OLYMPIA International Open Art Competition", που από φέτος έχει ξεκινήσει και καθιερωθεί στην Ιαπωνία. Τιμήθηκε, μάλιστα, με το δίπλωμα "First Round Winner".
Ζει και εργάζεται στη Λάρνακα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:01

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.