Απειλεί και πάλι την ΕΕ ο Έρντογαν για τη βίζα

"Αν δεν επιτευχθεί η κατάργηση της θεώρησης διαβατηρίων για Τούρκους υπηκόους, δεν θα συνεχίσει να εφαρμόζεται η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή προσφύγων", προειδοποιεί για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν.

Ταυτόχρονα, ασκεί και πάλι κριτική στους Ευρωπαίους για τη στάση τους έναντι της χώρας του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
"Σε αυτή τη φάση, στις σχέσεις με την Ευρώπη, υπάρχουν βεβαίως πολύ σημαντικά θέματα, ειδικά η συμφωνία επανεισδοχής και η απελευθέρωση της βίζας. Αυτά είναι βεβαίως βήματα που πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα. Και η Ευρώπη δυστυχώς δεν τήρησε την υπόσχεσή της σε αυτό το πλαίσιο", υποστηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος, σε αποσπάσματα συνέντευξης που παραχώρησε στα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα RTL και N-tv και θα προβληθεί αύριο.
Στη συνέντευξη, ο Ταγίπ Έρντογαν επικρίνει και τη στάση των Ευρωπαίων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα του, λέγοντας ότι θα επιθυμούσε η Ευρώπη να στεκόταν στο πλευρό της Τουρκίας σε μια απόπειρα πραξικοπήματος. "Έτσι όπως συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι, όπως εξέφρασαν εκεί τα συλλυπητήριά τους, θα έπρεπε να είχαν στείλει και στην Τουρκία εκπροσώπους. Θα έπρεπε να δουν το τουρκικό Κοινοβούλιο. Δεν το έκαναν", τονίζει.
Αναφερόμενος ειδικά στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο Τούρκος πρόεδρος επισημαίνει ότι του τηλεφώνησε έπειτα από τρεις ημέρες, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε μαζί του αμέσως. "Η Ευρώπη άφησε την Τουρκία μόνη της", προσθέτει. Εμφανίζεται δε να επιμένει στην επαναφορά της θανατικής ποινής, ενώ απορρίπτει κάθε κριτική για τον τρόπο που ηγείται του τουρκικού κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:01

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
15:12
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ΗΠΑ στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Δεν θα παραστεί η Τουρκία στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.