Λιμενική αστυνομία σε μόνιμη βάση στον Πύργο Τηλλυρίας

Ξεχωριστή μέρα για την ακριτική Τηλλυρία χαρακτήρισε την σημερινή ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Κώστας Μιχαηλίδης μετά την σύσκεψη στο αλιευτικό καταφύγιο της ακριτικής κωμόπολης και την τελετή εγκαθίδρυσης από την λιμενική και ναυτική αστυνομία μονίμου σταθμού για την επιτήρηση της ακτογραμμής της περιοχής.

Το πρωί κλιμάκιο της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας υπό τον διοικητή της δύναμης Κυριάκο Μαυρή επισκέφτηκε την περιοχή και παρακάθισαν σε σύσκεψη με τον πρόεδρο και μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Η κοινότητα έχει ήδη παραχωρήσει στην δύναμη κτίριο για τις ανάγκες του σταθμού που θα δημιουργηθεί ενώ από σήμερα το αλιευτικό καταφύγιο της Τηλλυρίας θα αποτελεί πλέον μόνιμη βάση για σκάφος της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας το οποίο θα περιπολεί στα ανοικτά με στόχο τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών των παράτυπων μεταναστών.  
Ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου ανέφερε ότι η απόφαση που έχει ληφθεί είναι πολύ σωστή και αναμένεται να ανακόψει την ροή μεταναστών μέσω της ακριτικής αυτής περιοχής. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον υπουργό δικαιοσύνης και δημόσιας τάξεως Ιωνά Νικολάου για την γενναία απόφαση όπως είπε που έλαβε.
Ο διοικητής της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας εξέφρασε την ευχή να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της εισόδου στην χώρα παράτυπων μεταναστών. Ταυτόχρονα , συνέχισε, αναμένεται να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής αλλά και των ξένων επισκεπτών. Ο κ. Μαυρής ευχαρίστησε το κοινοτικό συμβούλιο Κάτω Πύργου για την συνεργασία και την στήριξη της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας που εγκαθιστά πλέον σταθμό και στο αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου Τηλληρίας.  Στόχος των αρχών είναι η αποτελεσματική επιτήρηση της ευρύτερης περιοχή, με σκοπό την σύλληψη των παράνομων διακινητών ενόσω αυτοί βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή , αλλά και την προστασία των ίδιων των μεταναστών.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου, ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:06

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.