Λιμενική αστυνομία σε μόνιμη βάση στον Πύργο Τηλλυρίας

Ξεχωριστή μέρα για την ακριτική Τηλλυρία χαρακτήρισε την σημερινή ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Κώστας Μιχαηλίδης μετά την σύσκεψη στο αλιευτικό καταφύγιο της ακριτικής κωμόπολης και την τελετή εγκαθίδρυσης από την λιμενική και ναυτική αστυνομία μονίμου σταθμού για την επιτήρηση της ακτογραμμής της περιοχής.

Το πρωί κλιμάκιο της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας υπό τον διοικητή της δύναμης Κυριάκο Μαυρή επισκέφτηκε την περιοχή και παρακάθισαν σε σύσκεψη με τον πρόεδρο και μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Η κοινότητα έχει ήδη παραχωρήσει στην δύναμη κτίριο για τις ανάγκες του σταθμού που θα δημιουργηθεί ενώ από σήμερα το αλιευτικό καταφύγιο της Τηλλυρίας θα αποτελεί πλέον μόνιμη βάση για σκάφος της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας το οποίο θα περιπολεί στα ανοικτά με στόχο τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών των παράτυπων μεταναστών.  
Ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου ανέφερε ότι η απόφαση που έχει ληφθεί είναι πολύ σωστή και αναμένεται να ανακόψει την ροή μεταναστών μέσω της ακριτικής αυτής περιοχής. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον υπουργό δικαιοσύνης και δημόσιας τάξεως Ιωνά Νικολάου για την γενναία απόφαση όπως είπε που έλαβε.
Ο διοικητής της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας εξέφρασε την ευχή να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της εισόδου στην χώρα παράτυπων μεταναστών. Ταυτόχρονα , συνέχισε, αναμένεται να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής αλλά και των ξένων επισκεπτών. Ο κ. Μαυρής ευχαρίστησε το κοινοτικό συμβούλιο Κάτω Πύργου για την συνεργασία και την στήριξη της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας που εγκαθιστά πλέον σταθμό και στο αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου Τηλληρίας.  Στόχος των αρχών είναι η αποτελεσματική επιτήρηση της ευρύτερης περιοχή, με σκοπό την σύλληψη των παράνομων διακινητών ενόσω αυτοί βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή , αλλά και την προστασία των ίδιων των μεταναστών.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου, ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:06

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Αδιάφορο για τις αγορές ομολόγων το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία
18:57
Στο υψηλότερο επίπεδο τριετίας οι καταθέσεις τον Αύγουστο, σε νέο ιστορικό χαμηλό τα δάνεια
18:48
Πρωθυπουργός Ισραήλ: Το Ιράν «πέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές»
18:18
Eκπαίδευση αστυνομικών ανακριτών από ΝΥ για εντάλματα σύλληψης/έρευνας
17:54
Τα καύσιμα επαρκούν, διαβεβαιώνει η βρετανική κυβέρνηση
17:33
Ποινή φυλάκισης 4,5 χρόνων σε 57χρονη για κλοπή 102 χιλιάδων ευρώ
17:07
Η Ελλάδα επιθυμεί ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με Τουρκία στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, είπε ο Ν. Δένδιας
16:46
Υποχώρηση παρουσίασε τον Σεπτέμβριο 2021 το οικονομικό κλίμα στην Κύπρο, λόγω τομέα υπηρεσιών
16:35
Τρίωρη στάση εργασίας ανακοινώνουν οι γιατροί του δημοσίου την Τετάρτη το πρωί
16:30
Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις της Υπ. Εργασίας για τα ειδικά σχέδια Σεπτεμβρίου
16:27
Βλ. Πούτιν: Ο κύριος εχθρός της Ρωσίας είναι η φτώχεια
16:21
Κλειστή λόγω έργων Τετάρτη και Πέμπτη η οδός Διογένους στην εντός των τειχών Λευκωσία
16:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand