Αβέρωφ: Κατάργηση φόρου ιδιοκτησίας - "Όχι" από ΑΚΕΛ

Πρόταση για πλήρη κατάργηση του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας και για μείωση ανελαστικών δαπανών ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό αντίστοιχο των εσόδων που προνοούσε η νομοθεσία για τον Φόρο, θα καταθέσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλούσε στην κοινή συνεδρία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, οι οποίες συζήτησαν το θέμα, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι θα προτείνει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων, τη μείωση των υψηλών συντάξεων και των προκλητικών, όπως ανέφερε, προνομίων των αξιωματούχων του κράτους.
"Σε καμία περίπτωση", τόνισε, "δεν θα αποκοπούν, ούτε για ένα σεντ οι κοινωνικές δαπάνες".

Απορρίπτει η αντιπολίτευση
Την εισήγηση του Αβέρωφ Νεοφύτου απέρριψε το ΑΚΕΛ.
Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου τόνισε ότι στόχος είναι να απαλλαγούν από τη φορολογία οι μεγαλο-ιδιοκτήτες.
"Το ΑΚΕΛ", είπε, "κατέθεσε κοστολογημένη πρόταση για απαλλαγή από τη φορολογία των ακινήτων μέχρι 200 χιλιάδων ευρώ και κλιμακωτή φορολογία πέραν του ποσού αυτού, ώστε, να μην επηρεαστούν τα κρατικά έσοδα".
Πρόσθεσε ότι με την πρόταση θα απαλλαγεί το 54% των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας.

ΥΠΟΙΚ: "Τζάμπα μάγκες"...
Ο Χάρης Γεωργιάδης χαρακτήρισε "τζάμπα μάγκες" όσους προτείνουν μείωση των εισοδημάτων του κράτους από φορολογίες, χωρίς ανάλογες προτάσεις για μείωση των δαπανών. Εξάλλου, σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει: "Υπεύθυνες κινήσεις στα φορολογικά: Όσοι θέλουν μηδενισμό των φόρων, αλλά διατήρηση ψηλών δημοσίων δαπανών, απλώς λαϊκίζουν. Όχι σε ανεύθυνες προσεγγίσεις".
Στη συνεδρία, τα υπόλοιπα κόμματα κατέθεσαν σειρά προτάσεων για τροποποίηση του νομοσχεδίου για τον Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας.
Η κυβέρνηση προτείνει φορολογία μισό τοις χιλίοις με βάση τις τιμές του 2013.
Οι Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών θα συνέλθουν εκ νέου την Παρασκευή για λήψη τελικών αποφάσεων, ενώ αναβάλλεται για το φθινόπωρο η συζήτηση για επιβολή ΦΠΑ 19% στις αγοραπωλησίες οικοπέδων.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου
Πηγή: Παναγιώτης Καπαρής, Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:57

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.