Προς πλήρη διαλεύκανση του τετραπλού φόνου οδηγείται η αστυνομία

Η Αστυνομία πολύ σύντομα θα οδηγηθεί στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα εκτιμά ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Μιλώντας μετά το πέρας του ετήσιου  μνημοσύνου του ήρωα της αντίστασης Αθανάση Χριστοφόρου Γεωργίου που τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Αμαργέτη της Επαρχίας Πάφου, ο κ.Χρυσοστόμου είπε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε πλήρη  εξέλιξη και εξέφρασε αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα η δύναμη της αστυνομίας θα οδηγηθεί  στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση  για τα ποσοστά εγκληματικότητας στην Κύπρο ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου είπε πως με βάση τα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κύπρος είναι ένα από τα πλέον ασφαλή μέρη στον κόσμο.  Ωστόσο , πρόσθεσε, προκαλούν ανησυχία  τα φαινόμενα σοβαρού εγκλήματος, οργανωμένου εγκλήματος, διαφθοράς και διαπλοκής , επισημαίνοντας  πως η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση και πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια.
Ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως η Αστυνομία , από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του,  αν και έλαβε  μέτρα που έχουν να κάνουν με την  πρόληψη  και με την πάταξη ωστόσο είπε φαίνεται να υπάρχουν αδυναμίες  σε πάρα πολλά επίπεδα,  και γι’ αυτό το λόγο η δύναμη έχει προβεί σε σχετική επιστημονική έρευνα.
Ανέφερε ακόμη  πως η Αστυνομία  βρίσκεται στην σωστή πορεία ενώ  σε σχέση με την διαφθορά στο σώμα  διαβεβαίωσε  ότι η αστυνομία θα καταβάλει το  άπαν των δυνάμεων της. Χρειάζονται επιπρόσθετα νομικά εργαλεία , είπε , και παρατήρησε ,πως δυστυχώς και σ' αυτόν τον τομέα η Κύπρος έχει μείνει πίσω. Ο κ Χρυσοστόμου είπε ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη εκπονηθεί  μελέτη η οποία κατέδειξε τι ακριβώς χρειάζεται ,τι κάνουν άλλες χώρες στον τομέα της αστυνομικής διαφθοράς που θεωρούνται πρότυπα στον τομέα της αστυνόμευσης και θα ακολουθήσουμε .

Ακολούθως ανακοίνωσε πως η Αστυνομία της Κύπρου θα υποβάλει σχετικές προτάσεις προς το Υπουργείο και αυτό με τη σειρά του θα απευθυνθεί προς την Βουλή.  
O κ. Χρυσοστόμου είπε πως είναι αντιληπτό ότι υπάρχουν προβληματισμοί και τόνισε πως το φαινόμενο της διαφθοράς στην Αστυνομία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και ότι πουθενά δεν έγινε κατορθωτό να εξαλειφτεί. Εκείνο που πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνεται, είναι να λαμβάνονται όλα τα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, έτσι ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο. Αυτό είναι προς όφελος της ίδιας της υπηρεσίας αλλά και της κοινωνίας, κατέληξε .

Πηγή: Όλγα Ιωάννου, ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:58

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.