Υπουργός Εργασίας : Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού

Δεν τέθηκε και ούτε συζητήθηκε οποιοδήποτε θέμα που αφορά στη μείωση του κατώτατου μισθού, αλλά ούτε και υπάρχει οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  Ζέτα Αιμιλιανίδου αναφερόμενη στα όσα αναφέρονται τις τελευταίες μέρες για το θέμα του κατώτατου μισθού.

Η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι η  Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Σε αυτό το πλαίσιο, παρά τις μεγάλες πιέσεις που αντιμετώπισε η αγορά εργασίας λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας κατά τα προηγούμενα χρόνια, η Κυβέρνηση διασφάλισε και διατήρησε το ύψος του κατώτατου μισθού στα €870 κατά την πρόσληψη και στα €924 μετά από πάροδο έξι μηνών στον ίδιο εργοδότη, ως ένα σημαντικό εργατικό κεκτημένο παρά τις όποιες πιέσεις της αγοράς.
Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, με την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη σημαντική μείωση της ανεργίας, δεν τέθηκε και ούτε συζητήθηκε οποιοδήποτε θέμα που αφορά στη μείωση του κατώτατου μισθού, αλλά ούτε και υπάρχει οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση.
Η Υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι για την Κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και βάσει αυτής της προτεραιότητας είναι που σχεδιάζονται και εφαρμόζονται οι πολιτικές που έμπρακτα εφαρμόζονται από την ημέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης του τόπου. Αυτές τις πολιτικές θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, βελτιώνοντας σημαντικά το επίπεδο προστασίας που οφείλεται να παρέχεται σε όλους τους εργαζόμενους αναφορικά με τα εργατικά τους δικαιώματα.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:27

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.