Υπουργός Εργασίας : Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού

Δεν τέθηκε και ούτε συζητήθηκε οποιοδήποτε θέμα που αφορά στη μείωση του κατώτατου μισθού, αλλά ούτε και υπάρχει οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  Ζέτα Αιμιλιανίδου αναφερόμενη στα όσα αναφέρονται τις τελευταίες μέρες για το θέμα του κατώτατου μισθού.

Η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι η  Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Σε αυτό το πλαίσιο, παρά τις μεγάλες πιέσεις που αντιμετώπισε η αγορά εργασίας λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας κατά τα προηγούμενα χρόνια, η Κυβέρνηση διασφάλισε και διατήρησε το ύψος του κατώτατου μισθού στα €870 κατά την πρόσληψη και στα €924 μετά από πάροδο έξι μηνών στον ίδιο εργοδότη, ως ένα σημαντικό εργατικό κεκτημένο παρά τις όποιες πιέσεις της αγοράς.
Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, με την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη σημαντική μείωση της ανεργίας, δεν τέθηκε και ούτε συζητήθηκε οποιοδήποτε θέμα που αφορά στη μείωση του κατώτατου μισθού, αλλά ούτε και υπάρχει οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση.
Η Υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι για την Κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και βάσει αυτής της προτεραιότητας είναι που σχεδιάζονται και εφαρμόζονται οι πολιτικές που έμπρακτα εφαρμόζονται από την ημέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης του τόπου. Αυτές τις πολιτικές θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, βελτιώνοντας σημαντικά το επίπεδο προστασίας που οφείλεται να παρέχεται σε όλους τους εργαζόμενους αναφορικά με τα εργατικά τους δικαιώματα.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:27

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Εκστρατεία συγκέντρωσης εισφορών για το Ταμείο Συνταξιοδότησης και Περίθαλψης των κληρικών και των λαϊκών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής
19:40
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Μόσχας ετοιμάζει η Ουάσινγκτον για τον Ναβάλνι
19:36
Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής: Ακυρώνει τα δυναμικά μέτρα
18:42
Απόλλων: Και τυπικά Ρεβάζ Ιντζία
17:53
Χάντμπολ: Πρώτο μετάλλιο για την εθνική ανδρών της Κύπρου
17:51
Ελλάδα : 248 νέα κρούσματα ,14 νεκροί 296 οι διασωληνωμένοι
17:36
Πορτογαλία: Η παραλλαγή Δέλτα πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Λισαβόνας
17:07
Το Ιράν και οι έξι διεθνείς δυνάμεις διέκοψαν τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
17:03
Κούβα: Ενθαρρυντικά τα προκαταρκτικά δεδομένα για το εγχώριο εμβόλιο Soberana 2
16:54
Βέλγιο: Το πτώμα ενός άνδρα που βρέθηκε σε δάσος πιστεύεται πως ανήκει στον ακροδεξιό στρατιωτικό Γιούργκεν Κόνινγκς
16:45
Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτα εναντίον μιας βάσης όπου στεγάζονται Αμερικανοί
16:14
Το Μόναχο ζητάει από την UEFA γήπεδο με τα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ, στο ματς με Ουγγαρία
16:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand