ΥΠΕΞ Κύπρου –Ιορδανίας: Υπομονή για αποτελέσματα της τριμερούς

Οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ιορδανίας, Ιωάννης Κασουλίδης και Nasser Judeh, εξέφρασαν την προτίμησή τους σε μια προσέγγιση που θα στοχεύει σε αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την τριμερή συνεργασία που αφορά τις δυο χώρες και την Ελλάδα, συστήνοντας υπομονή πριν υπάρξει εκ νέου συνάντηση των τριών χωρών σε υπουργικό επίπεδο.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, πραγματοποίησε, σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Κύπριου ομολόγου του, στο πλαίσιο της οποίας μίλησε στην ετήσια σύσκεψη των Αρχηγών Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή και τις προκλήσεις ασφάλειας. Οι δυο Υπουργοί είχαν κατ` ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια παρακάθισαν σε γεύμα εργασίας.
Απαντώντας σε ερωτήσεις πριν τη σύσκεψη, ο κ. Judeh ανέφερε πως η τριμερής συνεργασία (Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας) δεν αφορά προθεσμίες και συναντήσεις για χάρη των συναντήσεων. Υπογράμμισε τη δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα στις τρεις χώρες, σε διάφορους τομείς, όπως στον τουρισμό, την ενέργεια, τα υδατικά θέματα και την περιφερειακή ασφάλεια.
Εξάλλου, εξέφρασε την ευχή μια ημέρα, όχι στο πολύ μακρινό μέλλον, να μπορέσουμε να δούμε “όχι μόνο τριμερή συνεργασία, αλλά πολυμερή συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο”.
Από την πλευρά του, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε πως μετά την πρώτη τριμερή υπουργική συνάντηση τις Βρυξέλλες, τον περασμένο Ιανουάριο, και τις επαφές που ακολούθησαν ανάμεσα στους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων Εξωτερικών των τριών χωρών, τον Απρίλιο, όλες οι πλευρές χρειάζεται τώρα να “κάνουν την εργασία τους”, προκειμένου να υπάρξουν απτά αποτελέσματα από αυτή τη συνεργασία.
“Προτιμούμε να οργανώνουμε μια υπουργική συνάντηση με λίγη υπομονή, γιατί θέλουμε να μπορούμε να εξερχόμαστε και να ανακοινώνουμε συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα”, πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις μεταξύ Λευκωσίας και Αμμάν για το τεμάχιο “Αφροδίτη”, στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Judeh είπε πως οι συζητήσεις συνεχίζονται, τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο, δηλαδή με τη συμμετοχή και της Ελλάδας.

Ο κ. Judeh εξέφρασε, επίσης, την προσδοκία του για το άνοιγμα Πρεσβείας της Ιορδανίας στην Κύπρο, η οποία, όπως είπε, θα παίξει το δικό της ρόλο στην προώθηση περαιτέρω των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:27

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
15:12
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ΗΠΑ στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Δεν θα παραστεί η Τουρκία στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.