Τα μεγάλα έργα της Πάφου συζήτησαν Δημητριάδης και ΕΒΕ Πάφου

Στόχος του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων είναι η προώθηση των έργων της Πάφου με ανταλλαγή απόψεων με τους εμπλεκόμενους φορείς, ανέφερε ο Υπουργός Μάριος Δημητριάδης στο πλαίσιο επίσκεψης του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου.

Ο κ. Δημητριάδης, αναφερόμενος στο θέμα του οδικού δικτύου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, είπε πως έχουν γίνει σχεδόν όλες οι απαλλοτριώσεις, οι περισσότερες από τις μισές, ενώ το Υπουργείο έχει δαπανήσει περισσότερα από 50 με 60 εκατομμύρια ευρώ σε απαλλοτριώσεις και υπολείπεται ένα ποσό γύρω στα 30 με 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολούθως ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένας αριθμός τέτοιων μεγάλων έργων που λόγω της κρίσης έχουν μείνει πίσω, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα  ότι δεν υπάρχει περίπτωση ματαίωσης του συγκεκριμένου έργου, αλλά αυτό θα γίνει όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά του Κράτους.

Υπάρχουν διάφορες σκέψεις για επανασχεδιασμό  του δρόμου, συνέχισε, ώστε να γίνει πιο λειτουργικός και φθηνός προσθέτοντας πως αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να εξεταστεί.

Σε σχέση με το δρόμο Αεροδρομίου Πάφου ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως έχει γίνει ένας μεγάλος αριθμός περιβαλλοντικών μελετών και απαιτήθηκε ακόμη μια μελέτη από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, έχει παραδοθεί στο Τμήμα  Δημοσίων Έργων και το Τμήμα Περιβάλλοντος, όπως είπε.

Ελπίζουμε, πρόσθεσε,  να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο και όταν θα μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο από οικονομικής πλευράς να μπορέσει να προχωρήσει.

Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι ίσως θα πρέπει να γίνουν κάποιες σκέψεις για βελτίωση της υφιστάμενης διαδρομής προς το αεροδρόμιο.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα έργα, προκηρύχθηκε ξανά το Μουσείο Πάφου, ενώ όσον αφορά τη κατασκευή κυματοθραυστών στο δυτικό παραλιακό μέτωπο, ο κ. Δημητριάδης είπε πως είναι όλα έτοιμα για να προκηρυχθεί η προσφορά  απλώς “γίνεται μαζί μια συνεννόηση με τους ξενοδόχους που θα επηρεαστούν”.

Εν συνεχεία ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων. Πριν το τέλος του μήνα, εκτίμησε, θα ληφθεί η απόφαση επί του θέματος.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου σε βάρος κάποιων λειτουργών του Τμήματος Αρχαιοτήτων, ο κ. Δημητριάδης είπε πως όταν γίνονται αόριστες καταγγελίες δεν μπορείς να διατάξεις έρευνα. “Δεν μπορώ”, είπε, "να επιτρέψω να τίθεται σε αμφισβήτηση η υπόληψη των ανθρώπων που  εργάζονται στο Τμήμα Αρχαιοτήτων" .

Ειδικά,  πρόσθεσε, με τους Αρχαιολόγους μας μπορεί να έχουμε κάποια διαφωνία μαζί τους για κάποια θέματα, αλλά αγαπούν πραγματικά το αντικείμενο τους και έχουν σαν στόχο να προστατεύσουν την κληρονομιά του τόπου μας.

Εκτίμησε ακόμη,  πως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί  όταν κάνουμε αυτού του είδους σχόλια ιδιαίτερα όταν προέρχονται από εκλελεγμένους εκπροσώπους.

Κάλεσε μάλιστα όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει και ακολούθως βάσει των στοιχείων το Υπουργείο θα κάνει την έρευνα του.

Σε σχέση με την υπόθεση της μετακίνησης του σταθμού Λεωφορείων ΟΣΥΠΑ, ο κ. Δημητριάδης είπε πως με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργός το Μάρτιο του 2014 υπήρχε ειλημμένη απόφαση και έτοιμο συμβόλαιο να υπογραφεί για να παραχωρηθεί ο χώρος απέναντι στο Mall στην εταιρεία OΣΥΠΑ  και ακολούθως  να μεταφερθεί εκεί ο σταθμός λεωφορείων.

Επειδή, συνέχισε, υπήρξε η αντίδραση της πόλης, η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά, υποστηρίζοντας να μην μετακινηθεί εκεί ο σταθμός, ενώ το Υπουργείο παραχώρησε το τεμάχιο στην πόλη, προκειμένου να αξιοποιηθεί σε σχέση με την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων.

Πρόσθεσε πως η συμφωνία που είχε γίνει τότε ήταν να βρεθεί κατάλληλος χώρος για να μεταφερθεί ο σταθμός πριν να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια.


Είπε ακόμη πως δεν υπάρχει κανένας που να αμφισβητεί ότι εκεί που σήμερα βρίσκεται ο σταθμός είναι ο καταλληλότερος δηλαδή όσον αφορά το συμφέρον της ίδιας της πόλης.

Σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση του, ο κ. Δημητριάδης είπε πως δυστυχώς δεν τους είχαν προταθεί οποιαδήποτε κατάλληλα τεμάχια και δεν είχαν γίνει προτάσεις, οι οποίες να είναι συγκοινωνιακά αποδεκτές.

Ο Υπουργός είπε πως το 50% των διακινήσεων γίνεται στην περιοχή της Κάτω Πάφου, λέγοντας «αλίμονο αν επηρεάσουμε αυτή την εξυπηρέτηση και προκαλέσουμε προβλήματα στην ίδια την Πάφο, τις εταιρείες και τις ίδιες τις επιχειρήσεις».

Μετά τις ενέργειες του Δήμου Πάφου, συνέχισε, έδωσε οδηγίες στον ΓΔ του Υπουργείου και ακολούθως διευθετήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάφου και τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, Εκτελεστικό Διευθυντή  του σταθμού ΟΣΥΠΑ, για να συζητήσουν κάποια πιθανή μετακίνηση του σταθμού  σε κάποιο άλλο τεμάχιο.

Έχουν, είπε, συζητήσει κάποιο συγκεκριμένο τεμάχιο, το οποίο ωστόσο, όπως ανέφερε, πρέπει να αξιολογηθεί και από πλευράς συγκοινωνιακής για το αν, δηλαδή, συγκοινωνιακά θα εξυπηρετεί την πόλη και θα είναι προς το συμφέρον της πόλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης  ευχαρίστησε τον Υπουργό γιατί ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση να παρευρεθεί στα Γραφεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου και να συζητήσει έναν αριθμό θεμάτων τα οποία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης τους.

Ανάμεσα σ’ αυτά, συνέχισε, είναι η υλοποίηση της μελέτης που έχει γίνει για το παραλιακό μέτωπο αλλά και η ανάγκη εκπόνησης μελέτης για το ανατολικό παραλιακό μέτωπο. 

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:27

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι το φάρμακο αντισωμάτων των GSK-Vir μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, θανάτου σε ασθενείς με Covid-19
17:27
Η ισπανική κυβέρνηση θα δώσει χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
17:00
Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
16:40
Επίσκεψη Λουτ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - ΓΓ ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα
16:11
Ελλάδα: Δύο νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία
16:00
Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν
15:16
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σίσι: Είναι εκτός θέματος οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
15:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand