Φυλάκιση 13 χρόνων σε 24χρονο από τη Μαλαισία για εισαγωγή κοκαΐνης

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 13 χρόνων στον Muhammad Zahid Bin Samsudin 24 χρόνων από τη Μαλαισία αφού τον βρήκε ένοχο ύστερα από δική του παραδοχή στις κατηγορίες της εισαγωγής και κατοχής 4.035 κιλών κοκαΐνης με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.
Σύμφωνα με τα γεγονότα τα υπόθεσης, ο 24χρονος στις 3 Απριλίου 2016 έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από το Ντουμπάι. Σε έρευνα που διενήργησαν άνδρες της ΥΚΑΝ σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές, εντοπίστηκαν σε δύο νάιλον τσάντες που κρατούσε, 8 πλαστικά κυλινδρικά κουτιά με σοκολάτες μέσα στα οποία υπήρχαν 242 σκευάσματα που περιείχαν άσπρη σκόνη κοκαΐνη συνολικού βάρους 4 κιλών και 35 γραμμαρίων.

Κατά τη σύλληψη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας εντοπίστηκε στον 24χρονο το ποσό των χιλίων δολαρίων το οποίο και κατασχέθηκε.

Σε κατάθεση του στην Αστυνομία ο 24χρονος παραδέχθηκε την διάπραξη των αδικημάτων και ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Μαλαισία του πρότεινε να μεταβεί στο Ντουμπάι για μια δουλειά με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ανέφερε στον 24χρονο ότι μόλις έφτανε στο Ντουμπάι θα έπρεπε να πάει σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου άλλο πρόσωπο θα του έδινε οδηγίες για τη δουλειά.

Ανέφερε ακόμα ότι είχε μιλήσει μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με τον αρχηγό του κυκλώματος στο Ντουμπάι που του είπε πως η δουλειά τους ήταν να μεταφέρουν ναρκωτικά σε άλλες χώρες.

Ο 24χρονος αποδέχθηκε τη δουλειά, τα ναρκωτικά του παραδόθηκαν στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι λίγο πριν αναχωρήσει για τη Λάρνακα ενώ παρέλαβε και 1.800 δολάρια.

Στην απόφαση του Δικαστηρίου γίνεται αναφορά και στην αγόρευση της δικηγόρου του κατηγορουμένου Στάλως Στυλιανού για μετριασμό της ποινής στην οποία αναφέρεται η άμεση παραδοχή του στην Αστυνομία, στη συνεργασία του με την Αστυνομία, στον περιορισμένο ρόλο του ως μεταφορά της ποσότητας των ναρκωτικών, στο γεγονός ότι δεν γνώριζε την ποσότητα και το είδος των ναρκωτικών που μετέφερε από το Ντουμπάι στην Κύπρο και στο ότι ήταν άνεργος γι' αυτό και δέχθηκε να μεταφέρει τα ναρκωτικά.

Στην επιμέτρηση της ποινής του 24χρονου το Δικαστήριο έλαβε υπόψη το ρόλο του στη διακίνηση των ναρκωτικών που περιορίζεται σ’ αυτόν του μεταφορέα και όχι του εμπόρου, στο λευκό ποινικό του μητρώο και στο νεαρό της ηλικίας του.

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Στάλω Χατζηγιάννη διαβάζοντας την απόφαση είπε ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε πολύ καλά ότι θα μετέφερε ναρκωτικά στην Κύπρο και το δέχθηκε χωρίς όμως να ενδιαφερθεί να μάθει για το είδος και την ποσότητα, επέδειξε παντελή αδιαφορία γι’αυτό και επέλεξε να συμμετάσχει στην εισαγωγή των ναρκωτικών στην Κύπρο εκθέτοντας αυτόβουλα τον εαυτό του στο ενδεχόμενο να κατέχει οποιοδήποτε είδος και ποσότητα ναρκωτικών, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες εάν συλλαμβανόταν στο αεροδρόμιο.

Ανέφερε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι μετέφερε ναρκωτικά και δεν τέθηκε κανένα στοιχείο ενώπιον του Δικαστηρίου που να καταδεικνύει ότι αυτός παραπλανήθηκε από τον προμηθευτή του.

«Η άγνοια του κατηγορουμένου ως προς το είδος και την ποσότητα των ναρκωτικών που μετέφερε στην Κύπρο, δεν αποτελεί παράγοντα βαρύνουσας σημασίας που θα μπορούσε να προσμετρήσει προς όφελος του», ανέφερε χαρακτηριστικά η k. Χατζηγιάννη.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε τελικά στον 24χρονο ποινή φυλάκισης 13 χρόνων στην κατηγορία της εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως και ποινή φυλάκισης 13 χρόνων στην κατηγορία της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.
Οι ποινές συντρέχουν.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:27

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Covid-19: Το τουρκικό εμβόλιο Turkovac ξεκινά την τρίτη φάση κλινικών δοκιμών
21:40
Λευκός Οίκος: Ο στόχος του Μπάιντεν για εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού έως την 4η Ιουλίου δεν θα επιτευχθεί
21:39
Ο ΠΟΥ «ανησυχεί» για τη χαλάρωση των περιορισμών σε ορισμένους αγώνες του Euro 2020
21:36
Βέρα Γιούροβα: Η συνολική ατμόσφαιρα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας έχει βελτιωθεί
21:33
Ισραήλ-Covid-19: Για ένα «νέο κύμα» ανησυχούν οι αρχές μετά τα 125 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την Δευτέρα
21:31
Φάουτσι: Η παραλλαγή Δέλτα η μεγαλύτερη απειλή στην μάχη των ΗΠΑ για την εξάλειψη της πανδημίας εντός των συνόρων
21:30
Νίκος Αναστασιάδης : ΠτΔ: Όσο είμαι στην εξουσία δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί η Κύπρος σε προτεκτοράτο της Τουρκίας
21:25
Νίκος Αναστασιάδης: Στόχος του ανασχηματισμού να υπηρετήσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης και το Σχέδιο Ανάκαμψης
21:18
Τριψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων
20:38
Η Biontech ετοιμάζει γρήγορη αντίδραση σε τυχόν νέες παραλλαγές του κορονοϊού
19:41
WSJ: Το Πεκίνο θα διατηρήσει σε ισχύ για έναν ακόμη χρόνο τους συνοριακούς περιορισμούς λόγω Covid-19
19:40
Μέρκελ: Άλλαξε εμβόλιο για τη δεύτερη δόση – Από AstraZeneca σε Moderna
19:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand