Δεν πάει στο Ρίο ο Παγδατής

Η ατυχία χτύπησε και πάλι τον Μάρκο Παγδατή και λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Ο τραυματισμός του στον αγκώνα στο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Νιούπορτ των Η.Π.Α. τον ανάγκασε να αποσύρει τη συμμετοχή του από τους αγώνες «ΡΙΟ 2016». Ο 31 ετών πρωταθλητής μας, ενημέρωσε με επιστολή του την Ομοσπονδία Αντισφαίρσης Κύπρου που ενημέρωσε με τη σειρά της την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία αντισφαίρσης (ITF), για την απόφαση του αυτή, αφού παρά τις προσπάθειες για περίθαλψη, ο πόνος δεν υποχώρησε με αποτέλεσμα να αδυνατεί να αγωνιστεί. Όπως αναφέρει ο αθλητής «με πολύ βαριά καρδιά δεν έχω άλλην επιλογή παρά να αποσύρω τη συμμετοχή μου από την Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα του «ΡΙΟ 2016».

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα στο Ολυμπιακό Χωριό

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα αποτελούμενη πλέον από 16 αθλητές βρίσκεται ήδη κατά το μεγαλύτερο μέρος της στη Βραζιλία, για την καλύτερη προσαρμογή στις συνθήκες της χώρας της Λατινικής Αμερικής, και συνεχίζοντας την προετοιμασία της ενόψει των αγώνων. Οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες «ΡΙΟ 2016» βρίσκονται προ των πυλών, καθώς λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει για την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου στο στάδιο Μαρακανά. Οι αποστολές όλων των χωρών φτάνουν στο Ρίο και το Ολυμπιακό Χωριό γεμίζει σιγά σιγά από τους 10.500 περίπου αθλητές και άλλους τόσους συνοδούς που θα διαμένουν σε αυτό κατά τις μέρες των αγώνων.

Στο Ολυμπιακό Χωριό, οι διοργανωτές έχουν ρίξει όλο το βάρος για να επιλύσουν προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τις πρώτες μέρες όταν άνοιξε τις πύλες του, έχοντας αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των προσώπων που εργάζονται σε αυτό. Η Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ και αρχηγός αποστολής Όλγα Πιπερίδου, που βρίσκεται στο Χωριό από τις 25 Ιουλίου παρέλαβε τους χώρους που θα διαμένει η Κυπριακή αποστολή, και ήδη προέβη σε κάποιες ενέργειες που θα καταστήσουν πιο άνετη την παραμονή της ομάδας και ιδιαίτερα αυτή των 16 αθλητών που τη συγκροτούν.

Στο Ολυμπιακό Χωριό βρίσκονται ήδη ο ιστιοπλόος Ανδρέας Καριόλου οι σκοπευτές Ανδρέας Χάσικος, και Άντρη Ελευθερίου, και ο γυμναστής Μάριος Γεωργίου, ενώ αναχωρούν την Παρασκευή οι δύο κολυμβητές Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου και Σώτια Νεοφύτου. Θα ακολουθήσουν ο Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης και η αθλήτρια της Ποδηλασίας Άντρη Χριστοφόρου. Στις 4 Αυγούστου θα μπουν στο Ολυμπιακό Χωριό έξι αθλητές του Στίβου που προετοιμάζονται ήδη στο Σάο Πάολο και είναι ο Κυριάκος Ιωάννου, ο Απόστολος Παρέλλης, η Λεοντία Καλλένου, η Ελένη Αρτυματά, η Ραμόνα Παπαϊωάννου και ο Μίλαν Τραΐκοβιτς. Την ίδια μέρα θα φτάσει στο Ρίο και ο Αρσιβαρίστας Αντώνης Μαρτασίδης. Τελευταία είσοδος στο Ολυμπιακό Χωριό θα είναι αυτή του Δημήτρη Χονδροκούκη στις 6 Αυγούστου.

Η επίσημη τελετή υποδοχής της Κύπρου στο Ολυμπιακό Χωριό θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Αυγούστου στις 19.00 (ώρα Ρίο)* όταν ο Δήμαρχος του Χωριού θα υποδεχτεί την αποστολή, και θα υψωθεί η σημαία της Κύπρου.

Η τελετή έναρξης των Αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου και θα αρχίσει στις 20.00 (ώρα Ρίο)*. Σημαιοφόρος της Κύπρου θα είναι Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης.

Οι πρώτοι αθλητές που θα αγωνιστούν είναι οι Κολυμβητές Σώτια Νεοφύτου (100μ. Πεταλούδα) και Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου (400μ. Ελεύθερο) συμμετέχοντας στους πρωινούς προκριματικούς των αγωνισμάτων τους στις 6 Αυγούστου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Γυμναστής Μάριος Γεωργίου, θα αγωνιστεί στον κρίσμο προκριματικό της Ενόργανης Γυμναστικής από τον οποίο θα κριθεί η παρουσία του σε κάποιο τέλικό, είτε στο Σύνθετο Ατομικό είτε σε κάποιο εκ των έξι οργάνων στα οποία θα λάβει μέρος.

*Η διαφορά στην ώρα του Ρίο από την Κύπρο είναι έξι ώρες.

Γραφείο Τύπου

Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

30 Ιουλίου 2016

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:27

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.