Παιγνίδι για παιδιά με αναπηρίες σε τρίτο πάρκο της πρωτεύουσας

Παραδόθηκε χθες από τη Λέσχη Λαϊονές Λευκωσίας - Κερύνειας και την "Αγκαλιά Ελπίδας", στο Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, παιγνίδι το οποίο προορίζεται για παιδιά με εγκεφαλικές ή άλλες παραλύσεις.

Ένα παιγνίδι στο οποίο μπορούν να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν, άτομα που είναι καθηλωμένα σε καροτσάκι. Αυτό είναι το τρίτο παιγνίδι που γίνεται ΔΩΡΕΑ, αφού προηγήθηκαν εκείνα στο πάρκο "Τάσος Μητσόπουλος" στον Αρχάγγελο και στο Πάρκο της Ακρόπολης.

Σκοπός της προσφοράς του παιγνιδιού είναι το δικαίωμα δικαίωμα στη ζωή και της πρόσβαση στο παιγνίδι που έχουν όλα τα παιδιά. Με το παιγνίδι αυτό στα πάρκα όλα τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν με τους φίλους τους, έστω και αν δεν μπορούν να περπατήσουν.

Ο Δήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ευχαρίστησε εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, την Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Έλενα Αταλιώτη για τη γενναιόδωρη προσφορά του προς τον Δήμο, αναφέροντας πως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι καθ’ όλα καλοδεχούμενες και επιθυμητές, ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία και τον ρόλο και της τοπικής αρχής στη διαφύλαξη του δικαιώματος κάθε παιδιού ανεξαιρέτως στο παιχνίδι και την ψυχαγωγία.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Λαϊονές Λευκωσίας-Κερύνειας, κ. Έλενα Αταλιώτη, εξέφρασε την ευχαρίστηση και τη συγκίνησή της για την εγκατάσταση ενός ακόμη παιχνιδιού για παιδιά με εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις σε δημόσιο πάρκο και ευχήθηκε να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερα παραδείγματα.

Τέλος, η Πρόεδρος της Οργάνωσης για παιδιά με εγκεφαλικές παραλύσεις «Αγκαλιά Ελπίδας», κ. Γιούλα Πιτσιάλη, τόνισε τη σημασία της τοποθέτησης ενός τέτοιου παιχνιδιού στα δημόσια πάρκα, αφού πέραν της ψυχαγωγίας, αποτελεί αφ’ ενός σημαντικό μέρος της εργοθεραπείας των παιδιών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ειδικά της ισορροπίας τους και αφ’ ετέρου βοηθά ουσιαστικά στην κοινωνικοποίηση και ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Τόσο τα μέλη της Λέσχης και η Αγκαλιά Ελπίδας, όσο και ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας, υποσχέθηκαν να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία, για να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον τους τρόπους ψυχαγωγίας αυτών των παιδιών.

Επιμέλεια: Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: Δήμος Λευκωσίας

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:28

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο σημερινός Χίτλερ
20:31
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.