Παιγνίδι για παιδιά με αναπηρίες σε τρίτο πάρκο της πρωτεύουσας

Παραδόθηκε χθες από τη Λέσχη Λαϊονές Λευκωσίας - Κερύνειας και την "Αγκαλιά Ελπίδας", στο Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, παιγνίδι το οποίο προορίζεται για παιδιά με εγκεφαλικές ή άλλες παραλύσεις.

Ένα παιγνίδι στο οποίο μπορούν να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν, άτομα που είναι καθηλωμένα σε καροτσάκι. Αυτό είναι το τρίτο παιγνίδι που γίνεται ΔΩΡΕΑ, αφού προηγήθηκαν εκείνα στο πάρκο "Τάσος Μητσόπουλος" στον Αρχάγγελο και στο Πάρκο της Ακρόπολης.

Σκοπός της προσφοράς του παιγνιδιού είναι το δικαίωμα δικαίωμα στη ζωή και της πρόσβαση στο παιγνίδι που έχουν όλα τα παιδιά. Με το παιγνίδι αυτό στα πάρκα όλα τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν με τους φίλους τους, έστω και αν δεν μπορούν να περπατήσουν.

Ο Δήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ευχαρίστησε εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, την Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Έλενα Αταλιώτη για τη γενναιόδωρη προσφορά του προς τον Δήμο, αναφέροντας πως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι καθ’ όλα καλοδεχούμενες και επιθυμητές, ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία και τον ρόλο και της τοπικής αρχής στη διαφύλαξη του δικαιώματος κάθε παιδιού ανεξαιρέτως στο παιχνίδι και την ψυχαγωγία.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Λαϊονές Λευκωσίας-Κερύνειας, κ. Έλενα Αταλιώτη, εξέφρασε την ευχαρίστηση και τη συγκίνησή της για την εγκατάσταση ενός ακόμη παιχνιδιού για παιδιά με εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις σε δημόσιο πάρκο και ευχήθηκε να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερα παραδείγματα.

Τέλος, η Πρόεδρος της Οργάνωσης για παιδιά με εγκεφαλικές παραλύσεις «Αγκαλιά Ελπίδας», κ. Γιούλα Πιτσιάλη, τόνισε τη σημασία της τοποθέτησης ενός τέτοιου παιχνιδιού στα δημόσια πάρκα, αφού πέραν της ψυχαγωγίας, αποτελεί αφ’ ενός σημαντικό μέρος της εργοθεραπείας των παιδιών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ειδικά της ισορροπίας τους και αφ’ ετέρου βοηθά ουσιαστικά στην κοινωνικοποίηση και ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Τόσο τα μέλη της Λέσχης και η Αγκαλιά Ελπίδας, όσο και ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας, υποσχέθηκαν να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία, για να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον τους τρόπους ψυχαγωγίας αυτών των παιδιών.

Επιμέλεια: Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: Δήμος Λευκωσίας

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:28

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Ομόδους – Ποταμιού
17:41
Κορoνοϊός - Ελλάδα: 520 κρούσματα, 14 θάνατοι, 271 διασωληνωμένοι
17:30
Συμφωνία δανείου μέχρι €200 εκ. από ΕΤΕπ για χρηματοδότηση ΜμΕ, υπογράφει Παρασκευή ο ΥΠΟΙΚ
17:10
Οι Τ/κ έχουν ανάγκη μια πολιτική που θα τους εντάξει στη διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΚΔ
16:59
ΕΕ: Συρροή υποψηφίων για να γίνουν ευρωπαίοι αστροναύτες
16:42
Αύριο για πρώτη φορά γυναίκα θα ασκήσει στην Κύπρο καθήκοντα Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας
16:30
Διαψεύδει η Βρετανία τα περί προειδοποιητικών πυρών κατά αντιτορπιλικού από ρωσικό πλοίο
16:24
Σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Πέμπτη
16:15
Αποτράπηκε απόπειρα σαμποτάζ σε κτίριο του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ στο Ιράν
16:03
Δρ.Καραγιάννης: Η συμβουλευτική επιτροπή θα ασχοληθεί με το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών κατά του κορονοϊού
15:57
Δεν θα δεχθούμε την κηδεμονία της Τουρκίας δηλώνει το ΡΤΚ στα κατεχόμενα
15:43
Αποτελεσματικά κατά των παραλλαγμένων στελεχών Δέλτα και Κάππα τα εμβόλια AstraZeneca και Pfizer/BioNTech
15:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand