Η Hermes θα φρουρεί και η αστυνομία θα παρέχει ασφάλεια στα αεροδρόμια

Στόχος της ανάληψης της φρούρησης των αεροδρομίων της Κύπρου από την Hermes Airport, είναι η αποδέσμευση και μετακίνηση αστυνομικών σε καθήκοντα που αφορούν καθαρά θέματα ασφάλειας, τα οποία πρέπει και θα συνεχίσει να κάνει η Αστυνομία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Μάριος Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τη φρούρηση των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου θα αναλάβει η Hermes Airport, ο Υπουργός είπε ότι «αυτή είναι μια πολιτική απόφαση που έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Επρεπε όμως να γίνει η απαραίτητη μελέτη, οι διαπραγματεύσεις και από τις διάφορες επιτροπές, ενώ εκκρεμεί ένα μικρό θέμα στην Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ)».

Εξήγησε πως «από τη στιγμή που θα υπογραφεί η συμφωνία στη συνέχεια είναι θέμα διαδικασιών έτσι ώστε ως το τέλος του χρόνου αυτές οι υπηρεσίες να μπορούν να δοθούν σε κάποιες ιδιωτικές εταιρείες και να μπορέσουν να αποδεσμευτούν κάποιοι αστυνομικοί που θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για θέματα ασφάλειας του αεροδρομίου».

Με αυτή την ενέργεια, συνέχισε ο Υπουργός «θα ενδυναμωθεί η ασφάλεια του αεροδρομίου και θα βελτιωθεί και η εξυπηρέτηση του κοινού».
Κληθείς να αναφέρει ποια θέματα ασφάλειας των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου θα αναλάβει η Hermes Airport, ο Υπουργός είπε ότι «υπάρχουν κάποιες μόνο υπηρεσίες που μπορούν να αναλάβουν οι ιδιωτικές εταιρείες. Μιλούμε για κάποιες υποβοηθητικές υπηρεσίες, οι οποίες αυτή τη στιγμή σχεδόν σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης γίνονται από ιδιωτικές εταιρείες».

Σημείωσε ακόμα ότι «το θέμα της εθνικής ασφάλειας των αεροδρομίων είναι θέμα της αστυνομίας και εκεί θα παραμείνει, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ή παρέκκλιση από αυτή την αρχή. Η αστυνομία όχι μόνο θα συνεχίσει να είναι εκεί, αλλά θα μεγαλώσει ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται στα αεροδρόμια από τα σημερινά επίπεδα».

Στόχος, ανέφερε ο Υπουργός «δεν είναι μόνο να αποδεσμευτούν αστυνομικοί αλλά να μπορέσουν να μετακινηθούν αστυνομικοί από κάποια καθήκοντα που κάνουν τώρα, τα οποία μπορούν να κάνουν ιδιωτικές εταιρείες, σε άλλα καθήκοντα που αφορούν καθαρά θέματα ασφάλειας, που πρέπει να κάνει και θα συνεχίσει να κάνει η αστυνομία».

Ερωτηθείς κατά πόσον θα παραμείνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ένοπλοι στρατιώτες, ο Μάριος Δημητριάδης απάντησε πως «ο στρατός θα παραμείνει όσο κρίνουμε ότι χρειάζεται να παραμείνει».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:28

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι το φάρμακο αντισωμάτων των GSK-Vir μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, θανάτου σε ασθενείς με Covid-19
17:27
Η ισπανική κυβέρνηση θα δώσει χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
17:00
Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
16:40
Επίσκεψη Λουτ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - ΓΓ ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα
16:11
Ελλάδα: Δύο νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία
16:00
Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν
15:16
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σίσι: Είναι εκτός θέματος οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
15:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand