Η Hermes θα φρουρεί και η αστυνομία θα παρέχει ασφάλεια στα αεροδρόμια

Στόχος της ανάληψης της φρούρησης των αεροδρομίων της Κύπρου από την Hermes Airport, είναι η αποδέσμευση και μετακίνηση αστυνομικών σε καθήκοντα που αφορούν καθαρά θέματα ασφάλειας, τα οποία πρέπει και θα συνεχίσει να κάνει η Αστυνομία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Μάριος Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τη φρούρηση των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου θα αναλάβει η Hermes Airport, ο Υπουργός είπε ότι «αυτή είναι μια πολιτική απόφαση που έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Επρεπε όμως να γίνει η απαραίτητη μελέτη, οι διαπραγματεύσεις και από τις διάφορες επιτροπές, ενώ εκκρεμεί ένα μικρό θέμα στην Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ)».

Εξήγησε πως «από τη στιγμή που θα υπογραφεί η συμφωνία στη συνέχεια είναι θέμα διαδικασιών έτσι ώστε ως το τέλος του χρόνου αυτές οι υπηρεσίες να μπορούν να δοθούν σε κάποιες ιδιωτικές εταιρείες και να μπορέσουν να αποδεσμευτούν κάποιοι αστυνομικοί που θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για θέματα ασφάλειας του αεροδρομίου».

Με αυτή την ενέργεια, συνέχισε ο Υπουργός «θα ενδυναμωθεί η ασφάλεια του αεροδρομίου και θα βελτιωθεί και η εξυπηρέτηση του κοινού».
Κληθείς να αναφέρει ποια θέματα ασφάλειας των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου θα αναλάβει η Hermes Airport, ο Υπουργός είπε ότι «υπάρχουν κάποιες μόνο υπηρεσίες που μπορούν να αναλάβουν οι ιδιωτικές εταιρείες. Μιλούμε για κάποιες υποβοηθητικές υπηρεσίες, οι οποίες αυτή τη στιγμή σχεδόν σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης γίνονται από ιδιωτικές εταιρείες».

Σημείωσε ακόμα ότι «το θέμα της εθνικής ασφάλειας των αεροδρομίων είναι θέμα της αστυνομίας και εκεί θα παραμείνει, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ή παρέκκλιση από αυτή την αρχή. Η αστυνομία όχι μόνο θα συνεχίσει να είναι εκεί, αλλά θα μεγαλώσει ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται στα αεροδρόμια από τα σημερινά επίπεδα».

Στόχος, ανέφερε ο Υπουργός «δεν είναι μόνο να αποδεσμευτούν αστυνομικοί αλλά να μπορέσουν να μετακινηθούν αστυνομικοί από κάποια καθήκοντα που κάνουν τώρα, τα οποία μπορούν να κάνουν ιδιωτικές εταιρείες, σε άλλα καθήκοντα που αφορούν καθαρά θέματα ασφάλειας, που πρέπει να κάνει και θα συνεχίσει να κάνει η αστυνομία».

Ερωτηθείς κατά πόσον θα παραμείνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ένοπλοι στρατιώτες, ο Μάριος Δημητριάδης απάντησε πως «ο στρατός θα παραμείνει όσο κρίνουμε ότι χρειάζεται να παραμείνει».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:28

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Στα χέρια της οικογένειας του Θανάση τα πορίσματα των επιστημονικών εξετάσεων
15:32
Ικανοποίηση για τη στήριξη των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε ο ΠτΔ μετά την Σύνοδο Κορυφής και την συνάντηση του με τον Α. Γκουτέρες
15:21
Κ.Μητσοτάκης: "Είμαι ικανοποιημένος από το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία"
15:04
Την απογοήτευσή του για τους όρους που έθεσε η Τουρκία στη Γενεύη εξέφρασε στον Α. Γκουτέρες ο ΠτΔ
14:54
Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας
14:51
Σημεία δειγματοληψίας για τα προγράμματα ελέγχου με rapid test – 26 Ιουνίου 2021
14:42
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Επανάληψη απόψεων διδύμου Ελλάδας-Ε/Κ τα ψηφίσματα Συνόδου Κορυφής
14:31
Aύξηση 46% στα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στο Ην. Βασίλειο την τελευταία εβδομάδα
14:25
Ζάκυνθος: Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
14:23
Τα 212 εκατ. δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα αξιοποιηθούν για δάνεισμό επιχειρήσεων και για οδικά έργα
14:08
«Θετική, αλλά όχι επαρκής» η μικρή διεύρυνση της πράσινης λίστας, λένε τουριστικοί φορείς του ΗΒ
13:30
Κάτω των 40 ετών οι εισαγωγές για COVID τις τελευταίες ημέρες, λέει στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος ΟΚΥπΥ
13:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand