Στο Ιντσιρλίκ Αμερικανός Αντιπτέραρχος

Την βάση Ιντσιρλίκ στα Άδανα της Τουρκίας που για επτά ημέρες, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, είχε μείνει χωρίς ρεύμα, επισκέφθηκε την Δευτέρα ο Τίμοθι Ρέι, Αντιπτέραρχος και Διοικητής της τρίτης αεροπορικής δύναμης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Αμερικανός αξιωματούχος εξέτασε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί τώρα η βάση και σημειώνεται πως ο Τούρκος Ταξίαρχος, Μπεκίρ Ερτζιάν, διοικητής επίσης στη βάση Ιντσιρλίκ μαζί με άλλους αξιωματούχους, συνελήφθησαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Στο μεταξύ, όπως επίσης μεταδίδεται από τουρκικά και τ/κ ΜΜΕ, ο αρχηγός του αμερικανικού στρατού, Στρατηγός Τζον Κάμπελ απέρριψε τους ισχυρισμούς της τουρκικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ ότι το πραξικόπημα οργανώθηκε από έναν Αμερικανό εν αποστρατεία από τον περασμένο Μάιο, Στρατηγό, τον Τζόσεφ Ντάνφορντ , ο οποίος διετέλεσε διοικητής του αμερικανικού στρατού στο Αφγανιστάν. Ο κ. Κάμπελ είπε ότι πρόκειται για ακατανόητη είδηση. “Ειναι φίλος μου και αυτή τη στιγμή κάνει πολλά πράγματα αλλά μεταξύ αυτών ξέρω ότι δεν είναι η διοργάνωση πραξικοπήματος στην Τουρκία. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψε αυτή η είδηση”.

Ο Αμερικανός Στρατηγός είπε επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΣ, Χουλουσί Ακάρ του τηλεφώνησε δύο φορές και τον διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη σε όσα έχει αναλάβει όσον αφορά την συνεργασία για τον αγώνα ενάντια στο ΙΚ αλλά και την ευρύτερη συνεργασία τους. Σημείωσε δε ότι οι επιχειρήσεις που έχουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία έχουν ομαλοποιηθεί, αναφερόμενος στην επαναφορά του ρεύματος στη βάση Ιντσιρλίκ που είχε διαρκέσει από τις 15 μέχρι τις 22 Ιουλίου.

Κληθείς από την εφημερίδα Wall Street Journal να σχολιάσει τους ισχυρισμούς ο κ. Κάμπελ χαρακτήρισε ανοησία το δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ (σσ πρόσκειται στην κυβέρνηση ΑΚΡ) λέγοντας “δεν χρειάζεται καν να απαντήσω”. Η τουρκική εφημερίδα είχε γράψει ότι πίσω από το πραξικόπημα βρίσκονταν ο Κάμπελ και πως η CIA είχε στείλει χρήματα για να στηρίξει τους πραξικοπηματίες μέσω παραρτήματος της τράπεζας UBA στη Νιγηρία.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:30

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.